VERYANSIN TV
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024’te Meclis’te teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrı üzerine başlayan ve bölücü terör örgütü PKK’nın 11 Temmuz 2025’te Süleymaniye’de sembolik bir ‘silah bırakma’ töreni sonrasında TBMM’de oluşturulan yeni açılım komisyonu ile süren ‘süreç’le ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
Gazeteci Gürbüz Evren’in bölgedeki kaynaklarından aktardığı iddiaya göre, sözde silah bırakan PKK’lı teröristlerden bir grup ağır silahlarıyla birlikte Suriye’ye geçerek YPG’ye destek için konuşlandı.
“İşte o PKK’lılardan 1200’ü silahlarıyla Suriye’ye geçti ve Rakka’da YPG’ye destek için konuşlandı” diyen Evren, TBMM’de oluşturulan açılım komisyonu için “Komisyon ne için ve kim için çalışacak?” sorusunu yöneltti.
Evren’in X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
“PKK kendini feshetmiş ve silahlarını yakmıştı ya
İşte o PKK ne yaptı biliyor musunuz?
İddialar ve sızan haberler vahim
PKK’lı teröristlerden bir grup ağır silahlarıyla Suriye’ye geçti ve Rojava dedikleri bölgede YPG’ye destek için konuşlandı.
İşte o PKK’lılardan 1200’ü silahlarıyla Suriye’ye geçti ve Rakka’da YPG’ye destek için konuşlandı.
Bu durumda
Geriye kim kaldı?
Komisyon ne için ve kim için çalışacak?”



İyi işte YPG ye geçtiyse onlar PKK li değil artık barış barış daha ne istiyorsunuz.