S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

featured

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s, Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu “B+”, uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise “BB-” olarak teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s‘tan (S&P) yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun “B+”, uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunun ise “BB-” olarak teyit edildiği bildirildi. 

Türkiye’nin kısa vadeli döviz ve yerel para birimi cinsinden kredi notunun da “B” olarak teyit edildiğinin belirtildiği açıklamada, ülkenin kredi notu görünümünün ise “durağan” olduğu kaydedildi.

Açıklamada, durağan görünümün, özel sektörünün direncine karşı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklı aşağı yönlü riskler ve kamu net borç stokunu dengelediği aktarıldı. 

S&P’nin açıklamasında, döviz kurundaki oynaklığa ve Kovid-19 nedeniyle ekonomik faaliyetteki bozulmalara rağmen Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci yarısında toparlanmasının beklendiği ifade edildi. 

Kovid-19 salgınının etkileri nedeniyle Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,3 oranında daralmasının beklendiğine işaret edilen açıklamada, ekonomik büyümenin yılın ikinci yarısında toparlanma göstermesinin öngörüldüğü kaydedildi. 

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!