Süleymancılar kurban parasıyla ne yapar? Neden kurban kesmez? | Zekayi Işın – Erdem Atay
yayınlandı

Tercih edilen kaynak
Kaynağı Ekle
Google'da bizi öne çıkarın
Sitemizi Google aramalarında tercih edilen kaynak olarak ekleyin.
Mod seçin, deneyimini kişiselleştirin.
Sitemizi Google aramalarında tercih edilen kaynak olarak ekleyin.
Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!
Tekrar deneyiniz.
Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!
Ben de Süleymancılar tarikatında bir geçmişim oldu. Öğrenciykendi.
Uzun zaman sonra bir ramazan ayında zekat vermeyi düşündüm. Daha sonra Eskişehir deki yurdu aradım, usulünü sordum bana banka ibanı verdiler ve kesinlikle ibana yollarken “Zekat” adında değil de “Bağış” adı altında yollayın dediler.
O gün internetten şu adres bu adres araştırdım en son diyanetin internet sitelerinden de araştırdığımda Zekat’ın herhangi bir kuruma tüzel kişiye vs bağış olarak verilemeyeceğini bizzat ihtiyaç sahibine verilmesi gerektiğini, zekatın kuruma verilmesi halinde bunun zekat olamayacağını sadaka olacağını anladım.
İşte o zaman benim de bu tarikata olan bütün güvenim sarsıldı, rabıta olayı da kafam da soru işaretleriydi, tuzu biberi oldu. bir daha da yüzlerine bakmadım.