Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El Assaf, Güney Kıbrıs Rum yönetimini müttefik olarak tanımladıktan sonra, Rumları Türkiye’ye karşı destekleme kararı aldıklarını söyledi.
Suudi Dışişleri Bakanı İbrahim bin Abdülaziz El-Assaf, geçen gün Güney Kıbrıs Rum Yönetimindeki görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Rumları “müttefik” olarak tanımladı. Suudi bakan, Rumları Türkiye’nin Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine karşı desteklediğini söyledi.
Perşembe günü Güney Kıbrıs’ta yapılan görüşmelerden sonra yapılan açıklamalara ilişin yeni bilgiler ortaya çıktı.
Suudi Bakan El-Assaf, Rum yöneticilerle yaptığı görüşme sonrası gazetecilere, “Evet, Kıbrıs sorununu tartıştık. Kıbrıs’ın meşruiyetini ve egemenliğini destekliyoruz. Ayrıca, başta Birleşmiş Milletler’inki olmak üzere, uluslararası kararları destekliyoruz ve tarafların sorunu barışçıl bir şekilde çözeceğini umuyoruz. Kıbrıs’ı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
“Her düzeyde ilişkilerin geliştirilmesinde, büyük çıkarlarımız olduğunu düşünüyorum” diyen Suudi dışişleri bakanı, Kıbrıslı mevkidaşıyla birkaç ekonomik fırsat hakkında görüştüğünü belirtti.