1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tacikistan’da başörtüsü yasaklandı

Tacikistan’da başörtüsü yasaklandı

Tacikistan'da başörtüsü kullanılmasını ve dini bayramların kutlanmasını yasaklayan yasa tasarısı onaylandı.

featured

Tacikistan’da parlamentonun üst kanadı Milli Meclis, 19 Haziran’da başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Yasa çerçevesinde ayrıca Ramazan ve Kurban bayramlarının çocuklar tarafından kutlanması da yasaklandı.

İHA’nın haberine göre; Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi tarafından 8 Haziran’da kabul edilen yasa tasarısı, dün Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından imzalanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yasa, “milli değerlerin korunması amacıyla Tacik kültürüne uygun olmayan yabancı kültürlere ait kıyafetlerin giyilmesini, ithal edilmesini, satılmasını ve reklamının yapmasını” yasaklıyor.

Yasaya uyulmaması durumunda bireylere 740 dolar, kurumlara ise 5 bin 400 dolara kadar para cezası verilmesi öngörülürken, hükümet yetkililerine 3 bin 700 dolar, dini otoritelere ise 5 bin 60 dolar civarında para cezası verilebilecek.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Tebrik ediyorum.Darısı bizim başımıza.Bize ait olmayan çöl adetlerinden uydurulmuş dinden kurtulduğumuz gün bayramdır.Allah kalp ile sevilir ve Türk Kültürü İslam’dan önce de Tanrı sevgisi ile doluydu eciş bücüş kıyafet olmadan,kadını aşağılayıp şekilsiz giyinmeye zorlamadan,kimseyi inanç işe kandırmadan!

  2. Dogru yolda atilmis arap despotizmine vurulmus bir darbe ve iyi yönde bir adim. Darisi Türkiyenin basina.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!