Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘kurultay’ tartışmaları devam ederken sessizliğini ilk kez bozdu. Kılıçdaroğlu, isim vermeden kamuoyundaki iddialara sert yanıt verdi.
“Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de” diyen Kılıçdaroğlu, “Beni yakacaklara, taşlatacaklara, bir adım attırmayacaklara ve lamalara söylüyorum: Sizden korkan sizden namerttir” ifadelerini kullandı.
TANJU ÖZCAN’DAN YANIT
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, X hesabından yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu’nu “laf ebeliği” yapmakla suçlayan Özcan, “İnce ile girdiğiniz yarışların arka planlarını, kimin kime imza vermek için, kimin imzasını çekmek için yaşananları anlatır geçerim!” dedi.

Tanju Özcan, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Kılıçdaroğlu, lütfen bu paylaşımı ciddiye alınız! Laf ebeliği yapmayınız! Ciddiye almazsanız Sayın İnce ile girdiğiniz yarışların arka planlarını, kimin kime imza vermek için, kimin imzasını çekmek için yaşananları anlatır geçerim! Sn İnce’nin nasıl kaybettiğini ikimizde biliyoruz.200 belediye, 130 Mv baskısını parti zarar görmesin diye hiç konuşmadık! Ama susmaya ve AKP’nin yaktığı ateşin altına odun atmaya devam ederseniz, ben de bu durumda 2014 dahil tüm CHP Kurultayları tartışmaya açarım!Yapmayın ve konuşturmayın beni! RTE’nin ekmeğine yağ sürmeyin!”
Sn @kilicdarogluk lütfen bu paylaşımı ciddiye alınız! Laf ebeliği yapmayınız! Ciddiye almazsanız Sn İnce ile girdiğiniz yarışların arka planlarını, kimin kime imza vermek için, kimin imzasını çekmek için yaşananları anlatır geçerim! Sn İnce’nin nasıl kaybettiğini ikimizde…
— Tanju ÖZCAN (@tanjuozcanchp) May 30, 2025
ERDEM ATAY: ‘CHP’NİN HALİ…’
Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Özcan’ın mesajı sonarsı X hesabından bir paylaşım yaptı.
Atay, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“İşte CHP’nin hali!
Sen git parayla delege satın alıp partinin başına geç, yargı el atınca, ‘senin parayla delege satın aldığın zamanları anlatacağım’ diyerek sana şantaj yapılsın!
Bu açıklama 3 şeyi netleştirmiştir:
1) Özgür Özel’in kazandığı kurultayda suç var.
2) Muharrem Ince’nin kaybettiği kurultayda suç var.
3) Ya herkes sussun suçumuzla oturalım ya da sessiz kalıp Türk milletini kandıralım, oyuna devam edelim!
Tek kelimeyle rezalet!”
İşte CHP’nin hali!
Sen git parayla delege satın alıp partinin başına geç, yargı el atınca, ‘senin parayla delege satın aldığın zamanları anlatacağım’ diyerek sana şantaj yapılsın!
Bu açıklama 3 şeyi netleştirmiştir:
1) Özgür Özel’in kazandığı kurultayda suç var.
2) Muharrem… https://t.co/IoKKHg1cE5— Erdem Atay (@medreyata) May 30, 2025
KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?
Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Sessizliğimiz Suskunluk Değil, Sorumluluktur…
20 Kasım 2023 tarihinde, 38. Kurultayımızın üzerinden henüz iki hafta geçmişken, kurultaya ilişkin bazı iddialar kamuoyuna yansımaya başladı. O gün yayımladığım videoda, partimizi korumak adına gerekli olan her şeyi açıkça ve kararlılıkla dile getirdim.
Ancak o günden bu yana, organize edilmiş, kimliklerini gizleyerek karanlıkta hareket eden trol hesaplar üzerinden sistematik bir linç kampanyasına maruz bırakılıyorum.
Can güvenliğime yönelik açık tehditler alıyorum.
Beni elektrik direğine asmakla tehdit edenler de var, silahla vurulmamı isteyenler de…
Tehditler, iftiralar ve kirli kampanyalar bir araya gelmiş durumda.
‘FONLANAN AKADEMİSYENLER, BAZI GAZETECİLER…’
Sahte sosyal medya hesaplarından, fonlanan sözde akademisyenlere, iftira ve manipülasyonla mesleklerini kirleten bazı gazetecilere kadar uzanan geniş bir cepheyle karşı karşıyayız.
Ve ne yazık ki, dün siyasi ikballeri uğruna yanımda saf tutan, bir zamanlar benimle yol yürümeyi bir övünç sayarken bugün başka mecralara savrulmuş bazı siyasetçiler de bu koroya katılmış durumda.
Hepsi bir ağızdan, hiçbir bilgi sahibi olmadığım, hiçbir dahlimin bulunmadığı bir konuda konuşmamı talep ediyorlar.
Oysa biz, bu milletin hakiki gündeminden sapmadan yürümek zorundayız.
Şahsi değil, kamusal olana; dedikoduya değil, hakikate yaslanmak zorundayız.
Ben, polemikle değil halkla konuşan bir siyasetçiyim.
‘SİZDEN KORKAN SİZDEN NAMERTTİR’
Ve beni tanıyan herkes bilir: Eğer ortada bir gerçeklik varsa, onu eğip bükmeden, çekinmeden, dimdik bir duruşla dile getirmekten asla geri durmam.
Beni direklere asacaklara,
silahla vuracaklara,
beni yakacaklara, taşlatacaklara,
bir adım attırmayacaklara ve lamalara söylüyorum: Sizden korkan sizden namerttir.
Benden bir mesaj bekleyen herkese buradan açıkça sesleniyorum:
Herkes bilsin ki; bu partinin düşmanlarını, yine bu partinin harem-i ismetinde boğmaya muktediriz.”

Tanju’nun suçlamasında para yok baskı var. Kılıçdaroğlu nereyi soyduki vekil ve delegelere para dağıtabilsin. Adam borç ödemek için evini sattı. Herşeyin bir sınırı olmalı.
Pisliksiniz alayınız.Şantaj baştan aşağı.Anlatmassan namertsiniz Tanju.