1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tarım arazileri Limak’a: Tam 5 bin 700 futbol sahası büyüklüğünde!

Tarım arazileri Limak’a: Tam 5 bin 700 futbol sahası büyüklüğünde!

Beton tesisleriyle ve maden projeleriyle Ankara Haymana’yı ele geçiren Limak, 12 yılda 7 ÇED onayı aldı. Son kararla birlikte şirket, 5 bin 700 futbol sahası büyüklüğündeki orman ve tarım arazisini çöle çevirecek.

featured

Limak Çimento’nun Polatlı’daki çimento fabrikasına hammadde sağlamak amacıyla başlattığı kalker ocağı projesi, Haymana’nın Türkşerefli ve Polatlı’nın Babayakup mahallelerinde yer alıyor. Maden sahasının içerisinden Susuz Deresi ile mevsimsel olarak akan isimsiz dereler geçerken, sınırından da Güvenli Deresi akıyor.

ÇED değerlendirmesine göre, 284,41 hektarlık alan orman, 70,8 hektarı mera, 18,53 hektarı ise tarım arazisinden oluşuyor. Ayrıca, alan Millî Emlak tarafından ağaçlandırılmak üzere orman idaresine tahsis edilmiş bölgeleri de içeriyor.

BirGün’de yer alan habere göre, aynı belgede, projenin çevresindeki alanların kuru tarıma dayalı olduğu ve arpa ile buğday üretiminin yaygın olduğu da şirket tarafından kabul ediliyor.

Projeye konu alan, 2022-2023 Avlak Haritası’nda “Haymana Durutlar Genel Avlağı” içinde yer alırken, TEİAŞ’a ait yüksek gerilim hattı da bölgeden geçiyor. Limak, bu hattın kullanımı için TEİAŞ ile protokol imzalanacağını açıkladı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!