1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tayfun Kahraman cezaevine geri gönderildi: Eşinden açıklama…

Tayfun Kahraman cezaevine geri gönderildi: Eşinden açıklama…

Gezi Davası hükümlüsü Tayfun Kahraman, 13 gün önce geçirdiği MS atağı nedeniyle kaldırıldığı hastaneden yeniden cezaevine gönderildi.

featured

Gezi hükümlüsü Kahraman bugün cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet’ten Batuhan Serim’in haberine göre;  Kahraman’ın, tedavi sürecinde mahkemenin tahliye kararı vermemesi üzerine ilk aşamada daha fazla kortizon verilemeyeceği ve yatak bekleyen hastalar olduğu için yeniden cezaevine sevk edildiği öğrenildi.

‘TAYFUN’U BIRAKIN, EVİMİZDE İYİLEŞSİN’

Meriç Demir Kahraman sosyal medya hesabından eşini ziyaretine dair paylaşım yaptı.

Kahraman’ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Tayfun’u bugün yine 1 saat hastanede Adalet Bakanlığı’nın izniyle ziyaret ettim.

Tayfun’a uygulanan yüksek doz kortizon yüklemesinin geçirdiği akut MS atağına olacak etkileri 3 ay süre ile yakından takip edilecek. Bu süre zarfında mevcut ilaç tedavisine ek ilaç ve fizik tedavileri söz konusu. Ancak gün içerisinde Marmara Kapalı Cezaevi’ne geri sevki sağlanacak ve Şubat ayının ilk haftasında da yine tetkikler için hastaneye sevk edilecek.

22 senedir MS hastası olan Tayfun’un sağlığına kavuşması için titizlikle çaba sarf eden tüm doktorlara, sağlık personellerine ve Cerrahpaşa Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi yönetimine tekrar minnetlerimizi iletmek isterim.

Tayfun’un bugün bir kandil gününde Nöroloji bölümündeki hasta yatağında bir parça kandil simiti yerkenki şaşkınlığını ömrüm boyunca unutmayacağım; meğer 4 senedir hiç yememiş.

Tayfun’un bugün götürüldüğü yere giremiyorum, tutun koluma Tayfun deyip eve de getiremiyorum.

Bu çaresizliği tarif edemiyorum.

Eşim Tayfun Kahraman masumdur. Anayasa Mahkemesi kararı ortadadır.

Uğradığımız haksızlığın, cezaevi koşullarında Tayfun’un hastalığının daha da ilerlemesinin vicdani ve hukuki sorumluluğunu daha fazla üzerinizde taşımayın.

Tayfun’u bırakın, evimizde iyileşsin.”

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi (AYM), geçen yıl 31 Temmuz’da Kahraman hakkında hak ihlali kararı verdi. Ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Kasım 2025’te AYM’nin yeniden yargılama kararını uygulamadı ve Kahraman cezaevinde kalmaya devam etti.

MS, yani “Multipl Skleroz” hastalığı bulunan Kahraman, 2 Ocak’ta MS atağı geçirmesi üzerine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alınmıştı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!