Milli Savunma Bakanlığı’nın “TESUD yöneticileri emekli amirallerin Montrö bildirisini kınadı” açıklamasını yalanlayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.
Milli Savunma Bakanlığı’nın “Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yöneticileri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşmelerinde emekli amirallerin Montrö bildirisini kınadı” açıklamasını yalanlayan TESUD yönetimi görevden alındı.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ”Dernek yöneticilerinin beyanları ile 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları görülmüştür” iddiasında bulunuldu.
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yöneticilerinin açıklamaları üzerine 8 Nisan tarihinde Mülkiye Müfettişi ve Dernekler Denetçileri görevlendirildiğini bildiren bakanlık bu kapsamda; dernek Yönetim Kurulu Başkanı Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ile yönetim kurulu üyelerinin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Darbeci TESUD hemen kapatılmalıdır!
Demokrasinin altın çağına bu yakışır.
Neymiş kimse fikrini ifade etmeyecekmiş. Demoktrasi ve özgürlüklerin bu hükümetin işine gelmeyince bir anlamı yokmuş.
Elbet cumhuriyetçilerin günü gelecek ve sizler vatana ihanetin bedelini ödeyeceksiniz. Yanınıza kalacak sanmayın.
Ayıp yahu ayıp. tesud haklı duyuruyu kınamadı diye özür dileyeceğinize çullanıyorsunuz. Gün gelir bu devranda döner. Ne demişler, Zulmün artsın ki tez zeval bulasın. Zulmünüz artsın..
Ne darbesi darbe ariyorsan fetö ile yürüyen siyasal islamcilara bak..
Realist olalim, bu bizim adamlar oooo cok guzel bunlar onlarin adamlari aa cok kotu herkes kendi gibi dusuneni destekliyor.Herkes kendi dusuncesini dogru zannediyor.Bu Vatanin sadece Sehitlere ve Gazilere borcu vardir baska da kimseye borcu falan yoktur.
Onemli olan Yuce Turk Devleti gerisi angarya
akp kafasına çuval geçirmiş koşuyor.
O darbeci dediğin TESUD yönetimi biat etseydi, geriye burgulu iki takla atsaydı, evet efenim deseydi Kahraman Türk Askeri olacaktı di mi ?
Aynaya bakarken mideniz kalkmıyor mu sizin be, nasıl omurgasız adamlarsınız siz yahu…
İdarenin keyfiyetine karşı derneğin yasal yollara başvurma hakkı yok mu? Her şey Onların istediği gibi mi olmak zorunda.Anayasamız derneklere ifade özgürlüğü tanımıyor mu yoksa? Gerçi burada derneğin beyan ettiği bir ifade de yok sadece istenilen beyanı vermemesi yüzünden idari bir cezalandırma söz konusu. Ne garip konuşsan suç konuşmasan suç. Sadece idarenin istediği şekilde davranmaya mecbur bırakılmak ne kadar doğru? İleri demokrasi dedikleri bu olsa gerek.
Bundan sonra gelecekler görevi kabul etmemeli. Kabul edenler işbirlikçilerdir…
83 milyon sayın rte gibi düşünmeli yoksa düşünmesi konuşması yasak olmalı, iş verilmemeli, hatta vatandaşlığı iptal edilip sınırdışı edilmeli!!!!
çıldırdılar delirdiler artık ne yapacaklarını şaşırdılar