Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenecek Süper Kupa finali öncesi Suudi yetkililerin Atatürk pankartı ve tişörtlerine izin vermemesi krize neden olmuştu.
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı iptal edildi. Kulüplere maçın iptal edildiği bilgisi verildi.
Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa finaline çıkmayarak yurda dönüş kararı aldı.
Kararın ardından yetkililer ve taraftarlar Al Awwal Stadyumu’nu boşaltmaya başlarken; TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ortak açıklama yapacağının beklendiği ifade edildi.
TOPLANTI SONA ERDİ
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan ancak ileri bir tarihe ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri arasındaki toplantı sona erdi.
Riyad’daki TFF kafilesinin konakladığı otelde gerçekleştirilen toplantı bitti. Otelden ayrılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile 2 kulübün yöneticileri, herhangi bir açıklama yapmadı.
Başkan ve yöneticilerin morallerinin bozuk olduğu gözlemlendi.
TFF’DEN AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa maçının organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ortak kararla ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.
Yapılan ortak açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonunun 100. Yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla, Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.”

NE OLMUŞTU?
Suudi Arabistan’da bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali öncesi kriz çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Atatürk pankartına otoritelerin izin vermediğini bildirdi. Suudi yetkililerin “Atatürk posteri”, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı”, “Atatürk tişörtü” ve “İstiklal Marşı”na izin vermediği öne sürüldü. Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, “İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız” açıklamasını yaptı.
onurlu kararmis. oraya siyaset yapmaya mi gittiler ? yazik
Onurlu duruslarindan dolayi kutlarim. Keske oralara kadar hic gitmeselerdi.
Arap Haber TV: Cuntacılar bu işin neresinde?
Sudi arabistan kim oluyor nerden alıyor bu hadsizliği.
Olayı anlayamadım. Osman’lıya Suudi Arabistan’da karşı değil mi?
Atatürk’e neden karşı Suudi Arabistan? Kafamızı karıştırmak için oyun mu oynuyorlar ?
Araplarin cogu Turklerden hosnut degildir. Arap devletlerin hicbirisi Turkleri sevmez.
Onursuzluk ve kaypaklık zirve yaptı.
Bu maçı izleyen de bu onursuzluğa ortaktır.
Artık futbol benim için bitmiştir.
FB ve GS bu maça çıkarlarsa yazıklar olsun
Bu maç oynanırsa ölene kadar Beşiktaş’lıyız.