Thodex soruşturmasında kritik 3 isimden ikisi yakalandı

featured

Kripto para borsası Thodex’le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ve yazılımcı Oral Çınar yakalandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce ifadeleri alınan şirket çalışanları, Faruk Fatih Özer’in bu işte yalnız olmadığını, firari şüpheli şirket yöneticileriyle ortak hareket ettiklerini düşündüklerini anlattılar. Şüpheliler dolandırıcılıktan haberdar olmadıklarını ama bu durumun Özer’in de aralarında olduğu şirket yöneticilerinin ortak planı olduğunu savundular. İfadeler sonrası, yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer’in eşi Zuhal Özer’in soruşturmada 3 kritik isim olduğu belirlendi.

Oral Çınar ve Rana Azap yapılan operasyon sonrası yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Savcılık, ifade vermesinin ardından Çınar’ı ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ ve ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti. Şüpheli Oral Çınar, hakimliğe sevk edilirken kendisini çeken basın mensuplarına tepki gösterdi.

Şüpheliler Faruk Fatih Özer ve yengesi Zuhal Özer’in yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Thodex soruşturmasında kritik 3 isimden ikisi yakalandı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 18 Mayıs 2021, 11:14

    Merhaba
    bırakın yabancı kelime kullanma hastalığını! Nedemek finans departmanı?Milliyetcilik lafla palavrayla olmaz.Ana diline SAYGI VE SEVGİ DE milliyetciliktir.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!