1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tom Barrack teröristbaşı Mazlum Abdi ile görüştü

Tom Barrack teröristbaşı Mazlum Abdi ile görüştü

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack terör örgütü YPG/SDG ile görüştü. Barrack, "18 Ocakta imzalanan anlaşmada belirtilen entegrasyon süreci ilerletilmeli. Tüm taraflar ilk adımın mevcut ateşkesin tam olarak sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı" ifadelerini kullandı.

featured

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG/SDG elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin ve İlham Ahmed ile görüştüğünü bildirdi.

Barrack, paylaşımında “Amerika Birleşik Devletleri, 18 Ocak tarihli SDG ile Şam yönetimi arasında varılan anlaşmada öngörülen entegrasyon sürecinin ilerletilmesine yönelik güçlü desteğini ve kararlılığını yineledi. Tüm taraflar, güvenin tesis edilmesi ve kalıcı istikrarın sağlanması amacıyla her kesimi kapsayan güven artırıcı adımların belirlenip hayata geçirilmesi sürecinde, mevcut ateşkesin eksiksiz şekilde uygulanmasının temel ilk adım olduğu konusunda mutabık kaldı.” ifadelerini kullandı.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!