1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tom Barrack’tan ‘Hizbullah’ itirafı: Lübnan ordusunu donatıyoruz

Tom Barrack’tan ‘Hizbullah’ itirafı: Lübnan ordusunu donatıyoruz

ABD Suriye Özel Temsilcisi Barrack, silahsızlaştırma operasyonuyla donattıkları Lübnan ordusunu Hizbullah'a karşı savaştırma planlarını itiraf etti. Hizbullah’ın yeniden toparlandığını savunan Barrack, Lübnan hükümetini yalnızca konuşmakla ve Hizbullah’a karşı somut adım atmamakla da suçladı.

featured

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, “Lübnan Ordusunu, Hizbullah’ı silahsızlandırabilmeleri için donatıyoruz. Başka kimle savaşacaklar? Onları İsrail ile savaşabilmeleri için mi donatacağız? Sanmıyorum.” diye konuştu.

BAE merkezli Sky News Arabia’ya konuşan Barrack, ülkesinin Hizbullah’a karşı herhangi bir askeri müdahalede bulunmayacağını belirterek, “Ne kendi kuvvetlerimiz aracılığıyla ne de ABD Merkez Komutanlığı aracılığıyla Hizbullah’a karşı hareket geçeceğiz.” dedi.

Barrack ayrıca, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki beş noktadan çekilmeyeceğini vurguladı.

Barrack, Hizbullah ve İran’ı “başları koparılması gereken yılanlar” olarak nitelendirerek, “Hizbullah da bizim düşmanımız, İran da bizim düşmanımız. Bu yılanların başlarını kesip finansmanlarını engellemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Lübnan hükümetinin Hizbullah’ı silahsızlandırma yönünde açık bir irade ortaya koyması gerektiğini savunan Barrack, “Lübnan’ın yaptığı tek şey konuşmak, somut bir eylemde bulunulmadı.” dedi.

Hizbullah’ın askeri ve ekonomik olarak güçlendiğini savunan Barrack, örgüte ayda yaklaşık 60 milyon dolar dış kaynak aktarıldığını iddia etti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!