TÜRGEV’den ilginç karar

featured

AKP’li belediyelerden aldığı taşınmazlar ve destekle büyüyen TÜRGEV, 25 öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı.

AKP’li belediyelerin yardımlarıyla büyüyen, Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV, 25 öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı. Vakıf küçülme gerekçesini, “devletin yurt hizmetleri, desteğe ihtiyaç duymayacak düzeyde” diye açıkladı.

Taşınmaz ve nakit desteği aldığı AKP’li belediyeler 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından el değiştirince ekonomisi giderek daralan TÜRGEV, 25 öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı. Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu vakıf, öğrencisi bulunan yurtlarını kapatma gerekçesini ise “KYK yurtları yeterli” şeklinde açıkladı.

Bilal Erdoğan: Sırtımızı sadece belediyeye dayayarak iş yapmamalıyız

TÜRGEV’in ekonomisi, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra olumsuz seyir izlemeye başladı. Son dönemde ekonomik güçlük çektiği bildirilen vakfın, barınma hizmetlerinin kapsamını daraltacağı açıklandı. Vakıf yönetiminden yapılan açıklamada, Türkiye genelindeki 25 TÜRGEV yurdunun kapatılacağı, “kaynakların gençlik ve eğitim hizmetlerine yönelik yeni ihtiyaçlara” yönlendirileceği bildirildi.

Devletin yurt hizmetlerinin, “desteğe ihtiyaç duymayacak düzeyde” olduğunu savunan vakıf yönetiminden küçülme kararına ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sivil toplumun gayesi daima devletin yetişemediği, uzanamadığı yerlere kaynak ulaştırmaktır. Biz de bu gaye doğrultusunda yurt sayımızı azaltarak, kaynaklarımızı hizmet vermeye devam edeceğimiz 21 yurdumuza ve çeşitlenerek devam edecek eğitim hizmetlerine yönlendirmeyi hedefliyoruz.”

‘SIRTIMIZI SADECE BELEDİYE VE DEVLETLERE DAYAYARAK İŞ YAPMAYIZ’

26 Eylül 2019’da Denizli’de düzenlenen Türkiye Gençlik STK’lar Platformu (TGSP) Ege Buluşmaları İstişare toplantısında konuşan Bilal Erdoğan şöyle konuşmuştu:

“Devlet, YURTKUR’un FETÖ’den boşalan yurtları çok küçük olduğu için işletmiyor. Çünkü YURTKUR bir yerde yurt açtığı zaman 30-40 personelle açıyor. Ona göre personeli var, müdürü var. Şimdi 100 kişilik FETÖ yurdunu, YURTKUR alamaz işletemez, istemiyor. ‘Bu verimsizlikte bir yurt işletmeciliğini ben yapamam’ diyor. Kim işletecek. Bu yurtlardan çıkan çocuklar kimin yurtlarına gidecek. ‘Kimin yurtlarına gidecekse onlara emanet etmem lazım’ dedi devlet. Çok mantıklı şekilde. Bizim maddi imkanlarımız bu yurtların  altından kalkacak boyutta olmadığı için şuan bir çok ulusal faaliyet gösteren TGSP üyesi olan vakıf ve derneklerimizin ciddi mali sıkıntıları olduğunu söylemeliyim. Onun için hep ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Sırtımızı sadece belediye ve devletlere dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamaya çalışmalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mevzi olarak ihtiyacımız olduğu zaman başı sonu belli bir şekilde elbette yapılabilir.”

 

TÜRGEV’den ilginç karar

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!