Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte hayata geçirdiği “Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesinde skandallar bitmiyor. ÇEDES kapsamında Kars’ta mezar başında yapılan ağıt tepki çekerken benzer uygulamaların başka illerde de yaşandığı ortaya çıktı.
ÇOCUKLARIN ELİNE BIÇAK VERDİLER
BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; Isparta’da bulunan Yaka Şehit Mustafa Baş Ortaokulu’nda ‘Kurban ibadeti’ni anlatmak için skandal bir uygulamaya imza atıldı. Öğrencilere ilk olarak kurban pazarlığı yaptırıldı. Bunun ardından maketten yapılan küçükbaş hayvanların kesilmesi gösterildi. Bu sırada eline gerçek bıçak verilen bir öğrenci hayvanı kesiyormuş gibi yaptı. Diğer öğrenciler ise bu sırada dua okudu.

‘SORAN OLURSA CAMİDEYİZ’
Yine Isparta’da bulunan Nazmiye Demirel Ortaokulu’nda ise öğrenciler geçen ay Regaib Kandili’nde camiye götürüldü. Birçok ildi ve okulda uygulanan bu durum sosyal medyada da paylaşıldı. Boş sınıfın paylaşıldığı videoda “Soran olursa camideyiz. Hemen geleceğiz” yazıldı.

ELLERİ KELEPÇELİ GİBİ YAPILDI
Bir başka skandal olay ise Yozgat’taki Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte bir Filistinli gencin elleri kelepçeli şekilde öldürülürken gülümsemesi ve bu olayın sosyal medyada “Onurlu duruş” olarak paylaşılmasından esinlenildi. Yapılan etkinlikte boyunlarına Filistin ve Türk bayraklı atkılar takan öğrenciler elleri kelepçeli gibi yaparak kameraya bakıp olayı canlandırdı. Bu yaşananlar “Kızlarımızın onurlu duruş eylemi” ifadeleriyle sosyal medyada paylaşıldı. Okulda yaşananlar bununla da kalmadı. Bir başka Filistin konulu etkinlikte kafasına takke taktırılan çocuklara marş ve şiirler okutuldu.

ASKIDA EKMEK UYGULAMASI
Mersin’deki bir okulda daha önce ‘Askıda simit’ uygulaması yapılmış ve uygulamaya eğitim sendikaları tepki göstermişti. Benzer bir uygulamanın Isparta Eğirdir’de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda yaşandığı ortaya çıktı. ÇEDES kapsamında kurulan Değerler Kulübü öğrencileri aralık ayında “Askıda Ekmek” uygulaması başlattı. Ülkedeki yoksulluğun bir itirafı olan bu uygulamada biriken paraları öğrenciler mahallenin fırınına teslim ettiler.



Şaka gibi.Okuduklarıma inanamıyorum.Muhalefet diye birşey de kalmamış istedikleri gibi at oynatıyorlar.Ülkeme mi yanayım o çocuklara mı!!!!!!!!!
Çok merak ettiğim bir şey var. Bu boyuttaki alimlarin butceleri askeri savunma harcamaları butcesi içerisine mi ait oluyor yoksa devlet genel yillik butcesinfen mi çıkıyor? Yani iki türlü de olsa su günkü ekonomik sikintilar cercevesinde borç bulamazken ve cari açık da bu kadar buyukken, biz bu uçakları nasıl alacagiz? Hatta ödemesini yapmış olduğumuz F35in parasini dusecekler mi? Bu islerin hesabını nasıl yapiyoruz? Bilen aciklar mi?