1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümit Özdağ’a Şeyh Said cezası: ‘Vatan hainlerine vatan haini demek suç değil’

Ümit Özdağ’a Şeyh Said cezası: ‘Vatan hainlerine vatan haini demek suç değil’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, vatana ihanetten idam edilen gerici ayaklanmanın ele başı Şeyh Said’e yönelik sözleri nedeniyle 6 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Savunması alınmadan “kağıt üzerinde” karar verildiğini söyleyen Özdağ, “Emperyalizme uşaklık yapan vatan hainlerine ‘vatan haini’ demek suç değildir” diyerek karara itiraz edeceklerini açıkladı.

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a, Şeyh Said’e yönelik ifadeleri nedeniyle Erzurum Hınıs Asliye Ceza Mahkemesince “kişinin hatırasına alenen hakaret” suçundan 6 bin 500 lira adli para cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresi uygulanmasına karar verdi.

Karara ilişkin Anka’ya değerlendirmede bulunan Özdağ, savunma haklarının kullanılmasına imkan tanınmadan karar verildiğini söyledi. Özdağ, şunları söyledi:

‘VATAN HAİNLERİNE ‘VATAN HAİNİ’ DEMENİN SUÇ OLMADIĞINI BİR DAHA GÜNDEME GETİRECEĞİM’

“Aslında daha ceza gerçekleşmiş değil. Bizim savunmamız alınmadan ve yaptığımız itiraz dikkate alınmadan kağıt üzerinde bir karar verilmiş ve bu çok ilginç. Yani avukatım savunma yapacağımızı ifade etmiş olmasına rağmen onu dinlemeden, beni dinlemeden böyle bir karar veriliyor ama bu karar nihai bir karar değil. İki hafta içinde itiraz edeceğiz. Ben bu konuda Türk milleti adına, Türk tarihi adına, Atatürk adına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına bir savunma gerçekleştireceğim ve vatan hainlerinin tekrar vatan haini olduğunu, Türk milletini ve Türk devletini arkadan bıçaklayan emperyalizme uşaklık yapan vatan hainlerine ‘vatan haini’ demenin suç olmadığını, olmayacağını bir daha gündeme getireceğim.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. “Emperyalizme uşaklık yapan……”
    Günümüzde hala gecerli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    iktidar ve SARI muhalefet , Natocu herkez !!!!!!!!!!!!!
    K-19 da emperyalizme USAKLIK yapanlar kim olursa olsun.
    Hepsi maske takti ! ( “The Economist 2020- Her sey Kontrol altinda .” YUH ! )

  2. Şeyh Sait isimli mahluk ahlaksız alçak bir vatan hainidir!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!