1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye ‘Fetullah Gülen’ sorusu

Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye ‘Fetullah Gülen’ sorusu

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "Öcalan'a 'kurucu önder' deme noktasına geldiyseniz yarın Fetullah Gülen'e ne diyeceksiniz?" dedi.

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sözcü Tv’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Özdağ, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı “kurucu önder” sözleriyle niteleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dikkat çeken bir soru yöneltti.

Özdağ, şunları söyledi:

“Yani Türkiye’de bir devlet-millet kenetlenmesi yok da bu Öcalan’la görüşünce mi olacak? Milli birlik Türk-Kürt-Arap diye milleti 3 etnik gruba bölerek mi sağlanacak? Bu sürece karşı çıkanların akılları yetmiyormuş diyor ya. Peki 1984’ten 2024’e kadar siz de karşı çıkmadınız mı kardeşim? 40 sene aklınız yetmiyor muydu? bu sene mi akıl baliğ oldunuz?

Bebek katili Öcalan’a ‘kurucu önder’ deme noktasına geldiyseniz yarın Fetullah Gülen’e ne diyeceksiniz? Bir başka terör örgütü de yalandan kendini lağvettim derse ‘Bunları da affedelim bunların alnı secdeye geliyordu’ deyip de yani bir devlet bunları yapar mı? Bunları Bahçeli’nin cevaplaması gerekiyor. Ne değişti kardeşim ne değişti. Ne değişti de Öcalan, bir bebek katili olmaktan çıktı da kurucu önder oldu?”

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz mart ayında MHP grup toplantısında DEM Parti’ye seslenmiş, “PKK’nın kurucu önderi tarafından hazırlanan “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın gereğini mi ifa edecekler ya da Suriye bahanesiyle Türkiye’nin iç kargaşa ve karışıklığa düşmesini projelendiren çürümüş siyasi zihniyetlere aracılık mı yapacaklar?” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, daha sonra yaptığı açıklamalarda da Öcalan’dan “kurucu önder” diyerek bahsetmişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. İnsanın söyleyecekleri boğazında düğümleniyor..
    İşin garibi bu parti halâ meclise girebilecek oy oranına sahip.

  2. 25 Kasım 2025, 23:54

    Terörist sevicilerin en sonunda ulaşacağı makam teröristliktir.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!