1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Valiz’ cinayetinde görüntüler ortaya çıktı… Ayşe Tokyaz’ı katledip böyle taşımış!

‘Valiz’ cinayetinde görüntüler ortaya çıktı… Ayşe Tokyaz’ı katledip böyle taşımış!

Eyüpsultan'da, üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ın cesedinin valiz içerisinde yol kenarında bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye getirildi. Tokyaz'ın cesedinin bulunduğu valizin, erkek arkadaşı olan eski polis memuru Cemil Koç tarafından Küçükçekmece Atakent Mahallesi'ndeki evinden çıkarılıp bir otomobilin bagajına konulduğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

featured

Mithatpaşa Mahallesi’nde 13 Temmuz’da yol kenarında bir valiz içerisinde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda aralarında eski polis memuru Cemil Koç’un (38) da bulunduğu 7 şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlandı.

Cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 7 zanlıdan C.K. “tasarlayarak öldürme”, diğer 6 şüpheli ise “tasarlayarak öldürmeye yardım etme” suçundan tutuklandı.

Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, cinayete ilişkin yeni bilgilere ulaştı.

Üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın eski erkek arkadaşı olan eski polis memuru şüpheli Cemil Koç’un Küçükçekmece’deki evine 9 Temmuz günü saat 19.30’da birlikte girdiklerini, zanlının ise 11 Temmuz saat 01.30 sıralarında bir valizle dışarıya çıktığı belirlendi.

Şüpheli Cemil Koç’un, olay yerinden araçla gittiği akaryakıt istasyonunda cesedin bulunduğu valizi başka bir kişiye para karşılığında teslim ettiği, bu valizin daha sonra Eyüpsultan’da yol kenarına atıldığı tespit edildi.

Ayrıca 11 Temmuz Cuma günü sabah 04.00 sıralarında maktulün kız kardeşi Esra Tokyaz tarafından emniyete kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Şüpheli Cemil Koç’un ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle 2024 yılında polislik mesleğinden ihraç edildiği ve “görevi yaptırmamak için direnme”, “tehdit”, “hakaret”, “kasten yaralama” ve “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak veya kullandırmak” suçlarından kaydı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Tokyaz’ın cesedinin bulunduğu valizin, şüpheli Cemil Koç tarafından Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki evinden çıkarılıp otomobilin bagajına koyulması binanın güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, henüz ismi bilinmeyen bir kişinin de valizi araca yerleştirirken katil zanlısı Koç’a yardım etmesi dikkati çekiyor.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan Mithatpaşa Mahallesi’nde pazar günü yol kenarında bir valizde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cesedi bulunmuştu.

Araştırmalarını derinleştiren polis, Tokyaz’ın son olarak eski erkek arkadaşı Cemil Koç’un Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki evine gittiğini ve bu evde öldürülüp valize konulduğunu, daha sonra Eyüpsultan’da yol kenarına atıldığını tespit etmişti.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerin incelenmesinin ardından, aralarında eski polis memuru Koç’un da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tokyaz’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Hatay’da defnedilmişti.

Ayşe Tokyaz’ın, olay öncesi Cemil Koç’un evine gittiği anlar binanın güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.

Ayşe Tokyaz’ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz, Cemil Koç’un bu olaydan önce de eski sevgilisini öldürdüğünü öne sürdü.

Cemil Koç ve ‘şüpheli ölüm’ olarak kayıtlara geçen eski sevgilisi

Tokyaz, Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte, “Özbekistan uyruklu eski sevgilisi Ece’yi de bu kişi öldürdü. Çünkü ablası benimle iletişime geçti. Aynı tarihlerde öldürüyor. Ailesi şikayetçi olmamış ve beraat etmiş. Bu kişi her kurban bayramında Ece’nin ailesine para yolluyor. ‘Bunları nasıl kabul edebiliyorsunuz’ diye sordum. ‘Ne yapabiliriz’ dediler. Benden de bu olaydan sonra seslerini duyurmam için yardım istediler” ifadelerini kullandı.

Esra Tokyaz, ayrıca bir youtube yayınında yaptığı açıklamada, “”Beni Kanarya’dan aradılar. Beşiktaş’ta oturuyorum. Gittim ifade verdim. Ben ifade verdikten sonra katil beni arayıp ifademin satır satır onda olduğunu söyledi” dedi.

Esra Tokyaz, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, kardeşinin eski polis amiri Cemal Koç ile “evlilik vaadiyle konuşmaya başladığını” ifade etmişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!