Adalet Partisi lideri Vecdet Öz, ittifak tartışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Öz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Muharrem İnce’nin ittifaktan ayrıldığına yönelik açıklamasına “bir düzeltme” yapmak istediğini belirtti.
Öz, “Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim; Muharrem İnce bey her hangi bir ittifaktan ayrılmamıştır zira henüz kurulmuş bir ittifak yoktur ve sadece görüşme halindeydik! Bu görüşme neticesinde tek başına hareket etme kararı almıştır ve buna da saygı duymak gerekir..
İttifakı üç parti kurma kararı almış bulunuyoruz ve seçim takvimi başlamadan önce açıklayacağız. Siyaset üzerinde oynanan oyunları bozacağız ve şundan emin olabilirsiniz ki her şey çok daha iyi olacak..”
Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim; Muharrem İnce bey her hangi bir ittifaktan ayrılmamıştır zira henüz kurulmuş bir ittifak yoktur ve sadece görüşme halindeydik! Bu görüşme neticesinde tek başına hareket etme kararı almıştır ve buna da saygı duymak gerekir..
— Dr. Vecdet Öz (@oz_vecdet) March 4, 2023
ÜMİT ÖZDAĞ DUYURMUŞTU
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi lideri İnce’nin kuracakları ittifaktan ayrıldığını duyurmuştu. Özdağ, “Çok büyük yanlış yaptı” ifadelerini kullanmıştı.
Muharrem İnce ise katıldığı tv programında, herhangi bir ittifakta yer almadığını doğrulayarak Özdağ’a Mansur Yavaş konusunda tepki göstermişti. İnce, Özdağ’ın ‘Mansur Yavaş olmazsa ittifakın adayı Muharrem İnce’dir’ şeklindeki sözlerini “nezaketsizlik” olarak niteleyerek, “Ben kimsenin yedek adayı değilim” diye konuşmuştu.


Özdağ’ın Kılıçdaroğlu ve Meralin Ekrem hamlesine karşı Mansur hamlesi yapması son derece doğru bir karardı. Muharrem Bey gaza gelip küstüm oynamıyorum havasına girdi. Yazık oldu. Umarım yanlışından döner.
muarremden bir çacık olmaz. kk chp de vatansever temizliği yaparkene susan adam şimdimi vatanperver oldu? geçiniz.