İstanbul’un Kadıköy ilçesinde salı pazarına kaykay malzemesi almak için giden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçti.
24 Ocak 2025’te Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, evinin önünde yaklaşık bir yıldır polis aracı bulunduğunu belirterek buna rağmen korku içinde yaşadıklarını dile getirdi. Yeğenlerinin dahi takip edildiğini söyleyen anne, yaşadığı tedirginliği kamuoyuyla paylaştı.
Oğlunun katillerinin serbest olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulunan Minguzzi, seslerinin duyulmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen anne, “Lütfen sesimizi duyun. Yalvarıyorum, artık bir cevap verin” ifadelerini kullandı.
— Yasemin Minguzzi (@YMinguzzi78568) March 23, 2026
‘BU İNTİHAR DEĞİLDİR’
Minguzzi, bir paylaşım daha yapıp şunları kaydetti:
“Yürütmekte olduğum adalet mücadelesi sürecinde, yaşanabilecek herhangi bir saldırı, suikast ya da şüpheli durum karşısında açıkça ifade ediyorum: Bu durum hiçbir şekilde bir intihar değildir. Ben, inandığım hakikat ve adalet uğruna mücadele etmeyi seçmiş bir insanım. Bu yoldan dönmem söz konusu değildir. Yaşanabilecek olumsuzlukların, mücadelemi susturmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirilmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarım. Hukukun üstünlüğüne, adalete ve vicdanlara olan inancımla; sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyım.”
Yürütmekte olduğum adalet mücadelesi sürecinde, yaşanabilecek herhangi bir saldırı, suikast ya da şüpheli durum karşısında açıkça ifade ediyorum: Bu durum hiçbir şekilde bir intihar değildir.
Ben, inandığım hakikat ve adalet uğruna mücadele etmeyi seçmiş bir insanım. Bu yoldan…— Yasemin Minguzzi (@YMinguzzi78568) March 23, 2026
NE OLMUŞTU?
24 Ocak’ta arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemesi almak için Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’ndeki salı pazarına giden Mattia Ahmet Minguzzi, burada karşılaştığı 15 yaşındaki B.B. ve U.B. tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.
Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporuna göre Minguzzi’nin vücudunda üç kesici alet yarası ve göğsünde delici alet yarası bulunduğu, ölüm nedeninin ise kesici aletle yapılan saldırıya bağlı iç organ hasarı olduğu tespit edildi. Hazırlanan iddianamede, U.B.’nin Minguzzi’yi tekmelediği, B.B.’nin ise tezgahtan aldığı bıçakla birden fazla kez bıçakladığı ifade edildi.