Yatay geçiş oyunuyla tıp fakültelerine girdiler

featured

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Saraç, üniversite pandemi koşulları nedeniyle “Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş olanağı” tanınmasına ilişkin uygulamaya dayanılarak bazı yerlerde usulsüz yatay geçiş yapıldığını doğruladı.

Meclis’teki komisyonda Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, “Türkiye’de üniversite sınavlarında 700 bin, 800 bininci olup yurt dışında tıp fakültesi, diş hekimliği gibi bölümlere kayıt yaptıranların pandemi gerekçesiyle Türkiye’de özel okullara kayıt yaptırdığını” söylemişti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, iddiayı doğrulayan Saraç, “700-800 bininci” ifadesinin “iyimser” bir rakam olduğunu belirterek daha alt sıralarda olup da yurt dışından yatay geçiş yapan öğrenciler olduğu, ancak mahkeme kararlarının “kazanılmış hak” kararları nedeniyle bir şey yapamadıklarını anlattı.

Saraç açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

* O nasıl kaynaklandı? Pandemi döneminde yurt dışında okuyan öğrencilerimiz ilk binde ise onların doğrudan geçişiyle ilgili bir karar almıştık. Bütün bu düzenlemeler, kanunlar ve mevzuatlar zaten dürüstlük esasında yapılır. Fakat fark ettik ki çok hızlı bir şekilde oraya kayıt yaptırıp yatay geçişle tekrar Türkiye’ye dönme yoluna giriyorlar.

* Dolayısıyla üniversitelere verdiğimiz o yetkide bir kısıtlamaya yeniden gitme durumumuz söz konusu oldu, uyarı yazdık ettik ama üniversitelerin yürüttüğü bir işlem. Gelenlere ne yapacaksınız?

* Gelenlerle ilgili, mevzuata aykırı olanların kaydının silinmesi ile ilgili üniversitelere yazdık ama şöyle bir şey oluyor: Kayıt olduktan sonra idare mahkemeleri ‘O bir müktesep haktır’ diyor. Maalesef böyle de bir durum var.

Yatay geçiş oyunuyla tıp fakültelerine girdiler

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 6 Kasım 2020, 08:44

    Fetö de zamanın da soruları çalarak çocukların h.akkını yemişti .bu muhafazakarların dini kullanarak hak yeme alışkanlıkları var.Aynısını bu iktidar da yapıyor müslümanlıkları sorgulanmalı,sanırım aynı dini inanmıyoruz .bunlar kendilerine müslüman dini.

  2. o kararları veren hakimlere sormak lazım, acaba o doktorlara!!!muayeneye giderler mi,muayene olurlar mı.gerçi onlar da haklı. bu ülkede üç haftada 3 yıllık egitimi tamamlayıp (sınavlar dahil) öğretmen yetiştirildi bir zamanlar.Rahmetli Türkeş bu durumu “3 hafta da kabak yetişmez”diye haklı olarak eleştirmişti.Rahmet olsun ona.ahh canım ülkem

  3. 5 Kasım 2020, 19:03

    müktesep hak nedir.kazanılmış hak yani.anlamı budur.peki bende sahte lise diploması ile kayıt yaptırayım.iki yıl sonra diplomanin sahte olduğu ortaya çıksın.bu müktesep hak olur mu.olur heral de….olur niye diploma iki yil da tertemiz olmuştur da ondan.ah benim güzel ülkem.

  4. Ben size söyleyeyim, istisnasız bütün Üniversitelerin istisnasız tüm fakülteleri taa Üniversitelerin sınavla öğrenci almaya başladığından beri birilerinin o sınavlarla giremeyen çocuklarını bu yöntemle o fakültelere öğrenci olarak kabul edegelmektedirler

  5. 3 yil ustuste cakinca anlasilir..Panige gerek yok.

  6. 5 Kasım 2020, 11:40

    Bari bu sahtekarları kabul eden üniversiteleri ve sahtekarlık yapan kişilerin isimlerini yayınlarsanız biz de kimler olduğunu öğrenmiş oluruz.

  7. canım Türkiye’mde adalet yok ki

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!