Yunan Başbakan’dan ‘Türkiye-AB’ itirafı

featured

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşadıkları anlaşmazlığı, “Türk-Yunan anlaşmazlıklarını Türkiye-AB anlaşmazlığına dönüştürmeyi başardık” dedi.

Miçotakis, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Doğu Akdeniz ve 10-11 Aralık’ta yapılacak AB Liderler Zirvesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türk-Yunan anlaşmazlıklarını Türkiye-AB anlaşmazlığına dönüştürmeyi başardık.” diyen Miçotakis, ekimdeki AB zirvesinin Türkiye’ye bir şans verdiğini ancak Türkiye’nin “bu olumlu gündemi kucaklamadığını” ileri sürdü.

‘AVRUPA ATİNA’NIN YANINDA’

Miçotakis, Türkiye’ye AB’den yaptırım kararı çıkmaması halinde başka konularda “veto” kartını kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise “Avrupalıların çoğunluğu Atina’nın yanındadır. Müttefiklerimiz çoktur. Bunu başkaları da kullanabilir.” yanıtını verdi. 

Türkiye’nin gerginliği sürdürmesinin kendi yararına olmadığını savunan Miçotakis, Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisini yeniden değerlendirmesi gerektiğini ileri sürdü. 

‘TÜRKİYE İLE KONUŞMAYA HAZIRIZ’

Miçotakis, Atina’nın Ankara ile konuşmaya hazır olduğunu belirterek, “Bu çerçevede denizde gerginlik olmaması kaydıyla tek konumuz olan kıta sahanlığı ve deniz bölgelerinin belirlenmesini konuşmaya hazırız, çözüm bulamadığımız durumda ise Uluslararası Adalet Divanına gidelim, biz karara saygı göstereceğiz.” diye konuştu.

Türkiye’nin gerginliğin giderilmesi yönünde belirli bir dönem içerisinde somut adımlar atması gerektiğini savunan Miçotakis, “Ancak Türkiye, AB zirvesinden sadece 10 gün önce Oruç Reis gemisini geri çekti.” dedi.

Kıbrıs Rum yönetimi, AB’yi Türkiye’ye yaptırım uygulamaya zorlamak için Belarus’a yönelik yaptırımları 21 Eylül’de veto etmişti.

TÜRKİYE VE KKTC, DOĞU AKDENİZ’DEKİ HAKLARINI SAVUNUYOR

Türkiye, Doğu Akdeniz’deki kendi kara suları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türk Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) verdiği ruhsat sahalarında uluslararası hukuktan doğan hakları çerçevesinde araştırma ve sondaj faaliyetleri yürütüyor.

Libya ile yaptığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de tescillenen Türkiye, deniz sahalarındaki doğal zenginliklerin kullanılmasında “adalet ve hakça paylaşım” ilkelerine vurgu yapıyor.

Kendi deniz yetki alanlarındaki meşru faaliyetleri nedeniyle Türkiye’yi “provokasyonla” suçlayan Yunan-Rum ikilisi ise haksız ve gayrimeşru taleplerini dayatmak için AB’yi öne sürüyor.

Yunan Başbakan’dan ‘Türkiye-AB’ itirafı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Aynı taktiği daha önce borç krizinde AB ve Euro krizi olarak geçiştirmeye çalışarak bir kısmının silinmesini sağlamışlar ve 2030 – 2064 arasına ötelemişlerdi, buna olanak sağlayan ve destek veren ülkeyi aramak isteyenler Osmanlıdan ayrıldıktan sonra kimin Yunan kralı olduğuna bakarsa görebilirler, bugün de aynı şekilde hem Yunanistan’ı üstümüze sürerek ve kendi koydukları kurallara ihanet ederek Rumları yanına destek vermek için AB ye alan güç ortada ama artık tarihteki bize yaşattıkları yıkımı ve aslında gerçek düşmanımız olduğu halde uşaklarıyla empoze ettiği tarihsel dostluk piar çalışmalarının fayda etmediğini çok yakında bizim büyük lokma olduğumuzu öğrenecekler

  2. Doğrudur. Avrupa hep Yunanistanı destekler. O zaman, dön de bir ülkene bak. Avrupa desteği sizi ne hale koymuş. Avrupalılar tarafından destek almak ya da beğenilmek, benim için çok kaygılandırıcı bir olay. Çünkü, Avrupalı barbardır ve hep öyle kalacak.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!