Yunanistan’ın Larisa kenti yakınlarındaki Tempi bölgesinde, 28 Şubat 2023’te bir tren faciası yaşanmıştı.
Yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu bazı vagonların raydan çıktığı ve ön vagonların yandığı kazada, 57 kişi yaşamını yitirmişti.
Faciada hayatını kaybedenlerin kurduğu Tempi 2023 derneğinin çağrısıyla başkent Atina ve birçok kentte protesto gösterileri düzenlendi.
Tempi 2023’ün düzenlediği eylemlere muhalefet partileri SYRIZA, PASOK, Komünist Parti ve Yeni Sol, birçok sendika, dernek, taraftar grubu ve anarşist hareketler katıldı.
Protestolarda, facianın ayrıntılı bir şekilde araştırılması ve çarpışmanın ardından çıkan yangına ilişkin sorumlularının cezalandırılması talebinde bulunuldu.
Yunan halkı, eylemlerde hükümet ve Avrupa Birliği’ne tepki gösterdi.
bir toplumun en demokratik haklarından biridir,protesto ancak bunu dünyada bir bizim toplum yapamıyor,nedenleri konusunda uzun uzun düşünmek ve çözümler bulmak bir zorunluluktur çünkü memleketin hali kötü ve daha da kötüye gitmekte