1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüreğimize gömdük! 2024’ün acı tablosu: Türkiye şehitlerini uğurladı

Yüreğimize gömdük! 2024’ün acı tablosu: Türkiye şehitlerini uğurladı

2024 yılında şehit düşen kahraman askerlerimizi ve polislerimizi anıyoruz...

featured

VERYANSIN TV

(Derleyen: Merve Duman)

2024 yılının sessizce yaşattığı acı tablonun bilançosu ortaya çıktı. Vatan topraklarını korumak adına can veren şehitlerimiz 2025 yılına girerken unutulmadı. Ocak ayından bugüne kadar birçok haneye ateş düştü.

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammet Tunahan Evcin’in babasına son sözleri “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sildirmeyeceğiz, vatan için pislikleri temizleyeceğiz. Askere, polise dua edin” olurken; Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın şehit olmadan önce paylaştığı son videoda “Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih okumakla yetinmez, tarih yazar. Burası Irak” dediği görüldü. 

2024 yılında kahramanlarımız gözyaşlarıyla uğurlandı. Yürekleri yakan şehit haberlerinin sonuncusu 14 Aralık’ta geldi.

İşte 2024 yılında şehit düşen kahramanlar… 

UZMAN ÇAVUŞ NURETTİN YAŞAR

Bursa’da 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği silahlı saldırıda ağır yaralanan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nurettin Yaşar, 14 Aralık’ta şehit oldu.

Şehidin cenazesi memleketi Adana’da toprağa verildi. 8 aylık kızı Nare Lina, jandarma üniforması giyen annesinin kucağındayken babasının tabutuna dokundu. Ağıtlar yakan Asiye Yaşar, Türk bayrağına sarılı tabutu öptü.

Evli ve 1 çocuk babası Nurettin Yaşar’ın, kızı Nare Lina ile dans ettiği görüntüleri, geçen ay ‘Siz en çok aşk’ notuyla paylaştığı ortaya çıktı.

ISPARTA’DA HELİKOPTER DÜŞTÜ: 6 ŞEHİT!

9 Aralık’ta Isparta’dan acı haberler peş peşe geldi. Keçiborlu ilçe merkezinde bir akaryakıt istasyonunun yanına askeri helikopter düştü.

Kazada, Isparta Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli (52) ile birlikte teğmenler Mustafa Atakan Dut (24), Ceyhun Kalyoncu (25) ve Tunahan Dağlı (24), Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin İpek (26) ile Astsubay Çavuş Talha Nergis şehit oldu.

TEĞMEN CEYHUN KALYONCU’NUN KAZADAN BİR GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ

Kazada şehit olan 6 askerden Teğmen Ceyhun Kalyoncu 25 yaşındaydı. 2 kardeşi olan Kalyoncu’nun, kazadan bir gün önce silah arkadaşları tarafından kendisine yapılan sürpriz doğum günü kutlamasına ilişkin görüntüler yürek burktu.

POLİS MEMURU MEHMET TOZUN

İzmir’de silahlı çatışma ihbarı üzerine bölgeye giden ve açılan ateş sonucu yaralanan polis memurlarından Mehmet Tozun, 38 yaşında şehit düştü.

İzmir’de son yolculuğuna uğurlanan Tozun’un annesi Asiye ve babası Ramazan Tozun, oğullarının tabutu başında gözyaşı döktü. Anne Tozun, “Benim oğlum güçlü dedim. Peygamber efendimize komşu ol” diyerek tabuta sarıldı.

Tozun’un eşi Sultan Bulut, çocukları 10 yaşındaki Emir Ege ve 4 yaşındaki Doğa Tozun da şehidin tabutuna sarılarak veda etti.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ YİĞİT CAN YİĞİT

Tunceli’de atış eğitim alanında meydana gelen kazada Özel Harekat Polisi Yiğit Can Yiğit, 13 Kasım’da 29 yaşında şehit oldu.

Üç çocuklu ailenin iki erkek evladından Yiğit’in evli olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesi, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesinin götürüldüğü baba evinde annesi Meryem (68), babası Mehmet (68) ve eşi İlknur Yiğit (26) uzun süre gözyaşı döktü.

Yiğit’in Adana’da taziyelerin kabul edildiği baba evi böyle görüntülendi: 

POLİS MEMURU MUSTAFA AKGÜL

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde, uygulama noktasında otomobilin çarptığı polis memuru Mustafa Akgül şehit oldu.

Evli ve 4 çocuk babası olan şehit polis Mustafa Akgül için İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene il protokolünün yanı sıra Akgül’ün çok sayıda meslektaşı ve ailesi katıldı.

Şehidin babası Selim Akgül, oğulları Şamil (27), Yavuz Selim (23), Malik Enes (20), kızı Sabiha (18) ve eşi Ayşe Akgül, törende güçlükle ayakta durdu. Mustafa Akgül, Polis Şehitliği’nde defnedildi.

Öte yandan Feke Kaymakamı Feyza Yılmaz, şehit polis memuru Mustafa Akgül’ün ailesini ziyaret etti.

Şehidin ailesinin yaşadığı ev sosyal medyada gündem oldu ve “Birileri saraylarda sefa sürerken halk” yorumları yapıldı.

DENİZ TEĞMEN MUSTAFA KEMAL ÖZ

5 Kasım’da acı haber İstanbul’dan geldi.

İstanbul Su Altı Savunma Komutanlığında eğitim sırasında meydana gelen kazada yaralanan Deniz Teğmen Mustafa Kemal Öz, 26 yaşında şehit düştü.

Bekar olduğu ve 2 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin babası Ahmet Öz’ün Pozantı Orman İşletme Müdürlüğünde yangın söndürme personeli, bir kardeşinin asker ve bir kardeşinin de polis olarak görev yaptığı öğrenildi.

TUSAŞ’A TERÖR SALDIRISI: 5 ŞEHİT!

TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine 23 Ekim’de terör saldırısı düzenlendi.

Saldırıda; TUSAŞ’ta Makina Mühendisi olan Zahide Güçlü, kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

Saldırıda 2 teröristin, Kahramankazan ilçesindeki duraktan taksiye bindiği ve saldırı öncesi şoför Murat Arslan’ı şehit edip naaşını bagaja koyduğu belirlendi.

Teröristler, taksiyle daha sonra TUSAŞ’a gidip giriş kapısında araçtan uzun namlulu silahlarla inerek saldırıyı gerçekleştirdi.

‘OĞLUMU SIRTINDAN VURMUŞLAR’

Şehit taksi şoförü Murat Arslan’ın babası Mahmut Arslan, “Duraktan binmişler arabaya. TUSAŞ’a gidince katliam yapmışlar. Oğlumu aracın bagajına koymuşlar, sırtından vurmuşlar. Ben hala oğlumu göremedim” dedi.

DOĞUM GÜNÜ ÇİÇEĞİNİ ALACAKTI…

Şehit mühendis Zahide Güçlü’nün (37) doğum günü olduğu ve eşinin kendisine çiçek gönderdiği öğrenildi. Güçlü’nün çiçeği almak için nizamiyeye giderken terör saldırısının ortasında kaldığı belirtildi.

BİR ÇOCUĞU VARDI

Saldırıda hedef alınan şehitlerden TUSAŞ Kalite Kontrolcü Cengiz Coşkun, Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Hıdırlık köyü nüfusuna kayıtlıydı.

Ailece uzun zamandır Ankara’da ikamet ediyordu.

Diş Hekimi Aysan Süngü Coşkun ile evli olan Cengiz Coşkun’un Alaz isminde bir çocuğu vardı.

YARALI OLDUĞU HALDE TERÖRİSTİ VURDU

TUSAŞ saldırısında şehit düşen güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan yaralı olduğu halde, tüfekli kadın teröristi tabancayla vurarak yaraladı.

Yaralı terörist 4 dakika sonra kendini patlattı.

KARDEŞİ DE TUSAŞ’TA MÜHENDİS

TUSAŞ’ta teknisyen olarak görev yapan evli Hasan Hüseyin Canbaz, vardiya değişimi nedeniyle işten çıkıp yerleşke içindeki lojmana giderken nizamiye önünde terör saldırısına uğradı.

Şehidin babası Veli Canbaz, “Söyleyecek kelime bulamıyorum alçaklara” diyerek acısını paylaştı.

29 yaşındaki Canbaz, arkadaşları tarafından sevilip sayılan biriydi. Şehidin, kardeşi de aynı tesiste mühendis olarak çalışıyordu.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER SEFER ALAN

9 Ekim’de Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden acı haber geldi.

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan, PKK’lı teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit oldu.

‘VATANI, DEVLETİ VE NAMUSU İÇİN KAHRAMANCA CAN VERDİ’

Oğlunun acı haberini alan baba Hasan Alan, “Allah’a şükürler olsun ki oğlum, Allah yolunda şehit oldu. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. O, vatanı, devleti ve namusu için kahramanca can verdi. Hepimizin evlatları var ve bir gün hepimiz gideceğiz. Belki bizlere kefen bile nasip olmayacak ama en azından oğluma kefen nasip oldu” dedi.

Şehit Alan’ın asker olmaya yürüdüğü görüntüler ortaya çıktı:

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BURAK GENİŞ

Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş, 2 Ekim’de, Iğdır 5. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde görev yaparken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit oldu.

Geniş’in cenazesi Çanakkale’nin Yenice ilçesinde toprağa verildi.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER MAŞALLAH AKABAY

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın acı haberi 22 Eylül’de geldi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde görev yapan Akabay, teröristler tarafından yapılan sızma girişimi sırasında şehit oldu.

Yıllar önce ölen Ayşe-Nurettin Abakay çiftinin iki çocuğundan küçüğü ve bekar olan Maşallah Abakay, memleketi Muş’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın baba ocağı:

Abakay’ın şehit olmadan önce paylaştığı son video izleyenleri duygulandırdı.

Abakay kayda aldığı son görüntülerde, “Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih okumakla yetinmez, tarih yazar. Burası Irak” dediği görüldü.

Öte yandan şehidin cenaze törenine katılmak için Muş’a gelen yakınlarının içinde bulunduğu pikap ise şarampole devrildi. Yaklaşık 70 metre yuvarlanan otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

POLİS MEMURU ŞEYDA YILMAZ

26 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz, 22 Eylül’de şehit düştü. Ümraniye’de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti’nin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken, biri polis iki kişi yaralandı.

Katil Geçti’nin çocukluk yaşlarından itibaren sosyal medyadan çok sayıda silahlı görüntü paylaştığı ortaya çıktı. 19 yaşındaki saldırganın çocuğa cinsel taciz, cinsel taciz, yağma, soygun, motosiklet hırsızlığı, uyuşturucu, kasten yaralama dahil 26 ayrı suçtan suç kaydının bulunduğu belirlendi.

‘BİZİM SEVDAMIZ VATAN UĞRUNA YARIM KALAN SEVDALARDAN…’

Şeyda Yılmaz’ın cenazesi, memleketi Sivas’ta gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Yılmaz’ın polis memuru eşi Semih Yılmaz’ın, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ise duygulandırdı:

“Bizim sevdamız vatan uğruna yarım kalan sevdalardan oldu, şehadetin kutlu olsun canım sevgilim, sen benim bu dünyadaki en büyük hasretliğimsin, seni daima sevdim ve ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim dünyalar güzeli eşim benim.”

EN ACI ANONS!

Öte yandan Semih Yılmaz, saldırıyı telsiz anonsuyla öğrendiğini anlattı.

Yılmaz, olayın yaşandığı gün kendisinin de görevde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Biz aynı vardiyada çalışıyorduk. 17.15’te evden çıktım. Yanlış hatırlamıyorsam, 22.00 ya da 23.30 gibi telsiz sesi duydum. ‘Dudullu Polis Merkezi’ndeki polis yaralandı’ diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Oradaki silah arkadaşlarıma ben burada duramıyorum, beni götürün dedim. Yolda giderken silah arkadaşım, ‘kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş’ dedi. Öyle olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne yapacağımı bilemedim.”

‘ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTİYORDU’

Haberi aldıktan sonra hemen hastaneye geçtiklerini anlatan Semih Yılmaz, “Hastanede de diğer silah arkadaşlarım hep yanımdaydı. Müdürlerimiz geldi. Çok dua etik. O, şehit olmayı çok istiyordu. Birkaç kez biz aramızda konuşmuştuk. Önce ben olayım, sonra sen olursun diye. Öyle aldım haberini…” diye konuştu.

ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET FATİH ÇANGIR

Ordu’nun Gülyalı ilçesindeki kontrol noktasında motosikletin çarptığı Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır, 18 Eylül’de şehit oldu. 27 yaşındaki Çangır’ın, 2 Eylül’de ilk görev yeri Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığında göreve başladığı öğrenildi.

Öte yandan Çangır’a çarparak şehit olmasına yol açan motosiklet sürücü Adem T.’nin ehliyetsiz araç kullanmak, kontrol noktalarından kaçmak, alkol ve uyuşturucu kullanmaktan dolayı 20’den fazla trafik cezası olduğu ortaya çıktı.

TOPÇU UZMAN ÇAVUŞ MEHMET KÖKCÜ

İzmir’in Menemen ilçesindeki 57’nci Topçu Tugay Hacılarkırı Komutan Yardımcılığı’nda görevli Topçu Uzman Çavuş Mehmet Kökcü, geçirdiği rahatsızlık sonucu 10 Eylül’de şehit oldu.

Şehidin acı haberi Malatya’daki ailesine ulaştı. Kökçü’nün ailesinin evi 6 Şubat depremlerinde yıkılmasından dolayı kız kardeşinin evine Türk bayrağı asıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Kökcü, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

PİYADE ÜSTEĞMEN ÖMER FATİH AYAR

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın acı haberi 9 Eylül’de geldi.

Şehit Ayar’ın, ailenin 6 çocuğundan ikincisi ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin ağabeyi Üsteğmen Hasan Kürşat Ayar’ın da Irak’ın kuzeyinde görev yaptığı ortaya çıktı.

10 gün önce üsteğmen rütbesine yükselen Ayar, memleketi Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin fotoğrafını, kardeşi Ahmet Yavuz Ayar taşıdı.

TUNCELİ’DE 4 ASKER ŞEHİT OLDU

8 Eylül’de acı haber Tunceli’den geldi.

Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı (34), Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş (27) ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu (30) ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat şehit oldu.

‘CENNETTE DE İNŞALLAH BERABER OLURSUNUZ’

Şehitler için Tunceli’de tören düzenlendi. Daha sonra şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak memleketlerine uğurlandı.

Tokat Havalimanı’nda şehit Doğan Kızılateş’in acılı babası Tacettin Kızılateş, şehit Jandarma Ömer Eroğlu’na şöyle seslendi: “Yavrum senin de mekânın cennet olsun. Sen Doğan’ıma kardeşsin. Allah mekânınızı cennet etsin. Cennette de inşallah beraber olursunuz.” 

Şehitlerimiz gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

‘ŞEHİT OLURSAM CENAZEMDE AĞLAMAYIN’ DİYE VASİYET ETMİŞ

Tunceli’de şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’in ailesine “Eğer ben şehit olursam, cenazemde ağlamayın” diye vasiyet ettiği ortaya çıktı.

BURAK BÜYÜKÇAYLI’NIN ACI HABERİNİ ALAN EŞİ DOĞUM YAPTI

Eşinin Tunceli’de görev yapması ve 8 aylık hamile olması dolayısıyla Balıkesir’deki ailesinin yanında yaşayan Gizem Büyükçaylı, eşi Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın şehadet haberini alınca fenalaştı.

Sezaryenle doğuma alınan Büyükçaylı, bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Gizem Büyükçaylı’nın Karesi ilçesi Sakarya Mahallesi’nde bulunan baba evine de Türk bayrağı asıldı.

PİYADE BİNBAŞI OSMAN AYAN

Pençe Harekat Bölgesinde intikal faaliyeti sırasında kalp krizi geçiren Piyade Binbaşı Osman Ayan, 4 Eylül’de şehit oldu.

39 yaşındaki şehidin cenazesi, memleketi Isparta’da toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ YAVUZ GÜNEY

Silvan Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney, silah kazası sonucu 3 Eylül’de henüz 28 yaşındayken şehit oldu.

Hamide ve Mustafa Güney çiftinin 3 çocuğundan biri olan şehit Güney’in, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

POLİS MEMURU MUSTAFA PEKSOY

Esenler’de 19 Ağustos’ta uygulama yaparken otomobilin çarptığı polis memuru Mustafa Peksoy (27), tedavi gördüğü hastanede 3 gün sonra şehit oldu.

9 ay önce Türk Polis Teşkilatı’na katılan ve bekar olan Mustafa Peksoy’un ağabeyinin de polis memuru olduğu belirtildi.

PİYADE ER UĞURCAN IŞIK

22 Ağustos’ta bir acı haber de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) geldi.

KKTC’de meydana gelen trafik kazası sonucu Piyade Er Uğurcan Işık şehit oldu, 11 asker de yaralandı.

21 yaşındaki şehit Işık, memleketi Malatya’da son yolculuğuna uğurlandı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MUHAMMED EMİN ÖNK

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 03 Ağustos’ta PKK’lı teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, 20 Ağustos’ta şehit oldu.

Bayburt’un Demirözü ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit Önk’ün, 5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine göreve başladığı bildirildi. 26 yaşındaki şehit Önk’ün 16 yaşında bir kız kardeşi vardı ve Önk 2 yıllık evliydi.

HAVA SAVUNMA UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN KARAKOÇ

Suriye harekat alanında rahatsızlanan Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Karakoç, 14 Ağustos’ta şehit düştü.

Şehidimizden geriye 7 yaşındaki Kerem Asrın ve 4 yaşındaki Sıraç Batu isimli iki oğlu kaldı.

JANDARMA ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ MUHAMMET KALAZ

27 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz’ın acı haberi 8 Ağustos’ta geldi.

Şırnak’a 1 ay önce Bursa’nın İznik ilçesinden tayin olan Kalaz, arama ve tarama faaliyeti sırasında kalp krizi geçirip şehit oldu.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Kalaz, memleketi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi. Şehidin yakınları tabutun başında gözyaşı döktü.

PİYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ HABİP MURAT ALP

25 yaşındaki Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde arama-tarama faaliyeti sırasında PKK’lı teröristlerce açılan taciz ateşi sonucunda şehit oldu.

OĞLUNUN ACISINA DAYANAMAYAN ANNESİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Şehit Alp’in annesi Bahriye Kaygusuz (58), oğlunun acısına dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Yozgat Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Kaygusuz, anjiyo oldu.

Şehidin cenazesi, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine şehidin kalp krizi geçiren annesi Bahriye Kaygusuz, sedye ile getirildi.

Öte yandan şehidin babası Ömer Alp’in, 2020 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi.

POLİS MEMURU AHMET ŞAHAN

Kahreden olay, 1 Ağustos’ta meydana geldi. 38 yaşındaki polis memuru Ahmet Şahan, Kastamonu’da evine operasyon düzenlenen cezaevi firarisi İsmail Bayam’ın (32) tabancayla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Annesini rehin alan saldırgan, çıkan çatışmada vurularak etkisiz hale getirildi.

Şehit polis memuru Şahan, memleketi Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Şahan’ın 11 yaşındaki oğlu Yaşar Şahan, babasının fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

DENİZ UZMAN ÇAVUŞ SEYDİ ÜNLÜ

Deniz Elektrik Uzman Çavuş Seydi Ünlü, Somali’de görevli olduğu Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda geçirdiği kalp krizi sonucu 31 Temmuz’da şehit oldu.

50 yaşındaki şehidimiz, memleketi Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde toprağa verildi.

Eşi ve 3 çocuğu şehit Seydi Ünlü’yü son yolcuğuna asker selamı vererek uğurladı.

PİYADE YARBAY ABDULLAH CEM DEMİRKAN

Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, 4 Temmuz’da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı EYP’nin infilak etmesi sonucu yaralandı.

Ankara’da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Demirkan, 19 Temmuz’da şehit oldu.

48 yaşındaki şehit Demirkan’ın iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

İSTİHKAM ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ BAHADIR RIDVAN TALAY

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden 12 Temmuz’da acı haber geldi.

İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay, teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu.

Oğlunun şehadet haberini alan acılı baba “Ben de Kürdüm. İmansız oğlu imansızlar. Bu terörün Allah belasını versin” diyerek isyan etti.

Nişan hazırlığı yaptığı öğrenilen 26 yaşındaki şehidin cenazesi, Sakarya’da toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ CEBRAİL ACAR

4 Temmuz’da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada Uzman Çavuş Cebrail Acar şehit oldu.

33 yaşındaki şehit Acar, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin, 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

PİYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET ALİ HOROZ

25 yaşındaki Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, 21 Haziran’da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü.

TSK’ya 2 yıl önce katılan şehit Horoz, memleketi Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Şehadet haberinin ardından şehidin vasiyeti de ortaya çıktı.

Arkadaşları tarafından şehit olmadan 3 gün önce kaydedilen görüntülerde, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, videoda, arkadaşının rüyasında kendisini şehit olarak gördüğünü anlattı.

Şehit Astsubay, “Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun” vasiyetinde bulundu.

PENÇE-KİLİT’TEN 2 ACI HABER

22 Mayıs’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden 2 acı haber geldi.

26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ve 27 yaşındaki güvenlik korucusu Halil Yıldız PKK’lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER VEDAT ZORBA

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba, Iğdır’ın Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan Hanım-Mehmet Zorba çiftinin 7 çocuğundan biriydi.

Zorba’nın cenazesi memleketi Iğdır’da defnedildi.

ŞEHİT GÜVENLİK KORUCUSU HALİL YILDIZ’IN KIZINA ‘KUMSAL’ ADI VERİLDİ

Şehit Halil Yıldız’ın şahadetinden bir hafta sonra eşi Kezban Yıldız, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız bebek dünyaya getirdi.

Şehit Yahya Yıldız’ın ağabeyi Bedri Yıldız, kardeşinin doğacak kızına ‘Kumsal’ adını verilmesini vasiyet ettiğini söyleyerek “Bir hafta önce şahadete yürüdü. Bugün de bir kız çocuğu oldu. İsmini de vasiyeti üzerine ‘Kumsal’ koyduk. Çok üzgünüz, çok üzüntülüyüz ama devletimiz sağ olsun” dedi.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ONBAŞI RECEP KABALA

26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala, 17 Mayıs’ta Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu şehit oldu.

Erzurum’a yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Hınıs ilçesine bağlı Bellitaş Mahallesi’ne götürülen şehit Kabala’nın cenazesi, son kez baba evine getirildi.

Şehit onbaşı, memleketi Erzurum’da toprağa verildi.

PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ATA GÖÇMEN

Pençe operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen, 3 Mayıs’ta şehit oldu.

5 GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜYDÜ…

4 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan şehit Ata Göçmen, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ailenin tek çocuğu olan ve babası daha önce hayatını kaybeden şehidin annesi Nermin Göçmen (55), ayakta durmakta güçlük çektiği için tekerlekli sandalye ile törene katıldı.

Oğlunun tabutuna sarılan Göçmen, “Oğlumun 8 Mayıs doğum günüydü” diyerek gözyaşı döktü.

JANDARMA ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MUSTAFA YAŞAR

Erzurum’da 3 Temmuz 2023’te kavgaya müdahale ettiği sırada yaralanan 45 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar’ın acı haberi 2 Mayıs’ta geldi.

Evli ve 3 çocuk babası şehit Mustafa Yaşar’ın cenazesi Hatay’da toprağa verildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ SAİT TOKTAŞ

Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 1 Mayıs’ta mevziye yıldırım düşmesi sonucu 27 yaşında şehit oldu.

Bekar ve 2 kardeşi olduğu öğrenilen şehit Toktaş, memleketi Nevşehir’de toprağa verildi.

ŞIRNAK’TA ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 2 ŞEHİT

30 Nisan’da acı haberler peş peşe geldi.

Şırnak’ta Gabar Dağı bölgesi Güleşli köyü sınırlarında bulunan petrol sahasında devriye görevi yapan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli tim, sürücü Uzman Erbaş N.C.’nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yaptı.

Kazada araçta bulunan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen ve 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ensar Enes Ertaş şehit oldu.

Jandarma Uzman Çavuş Ensar Enes Ertaş (solda), Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (sağda)

‘BİR TANECİK EVLADIMDI’

Bekar olduğu öğrenilen şehit Ertaş, memleketi Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı.

Anne Ertaş, “Kurban olayım oğlum. Vatan sağ olsun. Allah’a emanet ettim, ben onu. Bir tanecik evladımdı, onu da verdim” ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE OĞLUNU TOPRAĞA VERDİ

Şehit Mustafa Şen de memleketi Antalya’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tören alanına askerlerin desteğiyle gelen anne Ayşe Şen, “Kıyamadım, doyamadım bebeğim” diyerek gözyaşı döktü.

1 Mayıs 1973’te dünyaya gelen anne Ayşe Şen, 51’inci doğum gününde oğlunu toprağa verdi.

‘VATANIM İÇİN TOPRAĞA VERDİM SENİ’

Oğlunun bayraklı tabutuna sarılan baba İsmail Şen de “Kuzum vatanım için toprağa verdim seni” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Mustafa Şen’in 2 ablasının bulunduğu ve evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi. İlk görev yeri Şırnak olan Şen’in geçen hafta birim değişikliği amacıyla yapılan sınava katılmak için Antalya’ya geldiği ve sınavı kazandıktan sonra da hafta sonu kentten ayrıldığı belirtildi.

Pazartesi günü yeniden görevine başlayan Şen’in, babasıyla telefon görüşmesinde 14 gün sonra yeniden Antalya’ya gelip ailesini ziyaret etme planından bahsettiği bildirildi.

DUYGULANDIRAN TÜRKÜ: NEREDESİN SEN…

Öte yandan şehit Mustafa Şen’in türkü söylerken çekilen görüntüsü ortaya çıktı.

Bir silah arkadaşının çektiği görüntüde Şehit Mustafa Şen’in, Neşet Ertaş’ın türküsü ‘Neredesin Sen’i söylediği anlar yer aldı.

SÖZLEŞMELİ ER RIDVAN GÜRSOY

Gölcük Tersanesi Komutanlığında 2022 yılının eylül ayında geçirdiği kazada yaralanan Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy, 30 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Şehit Gürsoy’un cenazesi, memleketi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde toprağa verildi.

TRAFİK POLİSİ YONUZ TURAN

Isparta’da askeri personelin kullandığı otomobil, radar uygulamasında görevli trafik polisi Yonuz Turan’a ardından ekip aracına çarptı. Kazada Turan şehit olurken, otomobildeki 4 kişi yaralandı.

51 yaşında şehit olan trafik polisi Turan’ın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi nüfusuna kayıtlı, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

TRAFİK POLİSİ EMRAH BÜKE

Ümraniye’de, motosikletli trafik polisi Emrah Büke, 25 Nisan’da görevi başındayken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit oldu.

25 yaşında şehit düşen polis memuru Emrah Büke, Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ HİKMET ASLAN

Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan, 9 Nisan’da, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit oldu.

MİNİK RÜVEYDA’DAN ŞEHİT BABASINA VEDA

26 yaşındaki şehidin cenazesi, memleketi Niğde’de toprağa verildi.

Kübra Aslan, kucağındaki 1 yaşındaki kızı Rüveyda ile birlikte şehit eşinin tabutuna sarılıp “Babanı tanıyor musun? Fotoğrafını gösteriyordum. Bugün bizim bayramımız Rüveyda. Ağlamayacağım. Allah seni daha çok seviyormuş. Bunu biliyordum Hikmet. Maşallah sana. Allah bize de nasip etsin. Biraz daha durayım, ne olur. Kötü olmuyorum, böyle iyiyim” diyerek gözyaşı döktü.

POLİS MEMURU FURKAN BOR

Şişli’de göreve giden motosikletli polisler, 22 Mart’ta kaza yaptı.

Önleyici Hizmetler Şübe Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Furkan Bor, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

TEĞMEN HULUSİ ELÇİ

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden 19 Mart’ta acı haber geldi. PKK’lı teröristler tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde, 27 yaşındaki Teğmen Hulusi Elçi şehit oldu.

Şehidin cenazesi, Bingöl’de toprağa verildi. Şehidin Umre’den gelen annesi Hatice, kardeşi Yusuf ve babaannesi Hayriye Elçi ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İSTİHKAM UZMAN ÇAVUŞ ERCAN GÜVEN

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu akrobasi timi Türk Yıldızları’na ait olduğu belirtilen F5 eğitim uçağı, 14 Mart’ta iniş sırasında piste yakın bölgede düştü.

İş makinesi operatörü İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven şehit oldu. Şehidin evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Ailenin 2 oğludan küçüğü olan şehit Güven’in ağabeyi Hilmi Güven’in de 7 yıl önce geçirdiği enfeksiyon hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

ERDOĞAN’IN KORUMA EKİBİ KAZA YAPTI: 2 POLİS ŞEHİT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ekibi, 13 Mart’ta Şırnak İdil’de trafik kazası geçirdi.

Kazada polis memurları Fırat Der (34) ve İlker Duran şehit oldu. Şehit polisler, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Polis memuru Fırat Der’in şehit olduğu 13 Mart’ın, hem doğum günü hem de Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden mezun olduğu tarih olması yürek yaktı.

Şehit Fırat Der (solda) ve şehit İlker Duran (sağda)

POLİS MEMURU ORHAN MUTLU

Samsun’un İlkadım ilçesinde karıştığı kazanın ardından ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, polis memuru Orhan Mutlu’ya çarpıp kaçtı.

46 yaşındaki polis memuru Mutlu, 5 Mart’ta olay yerinde şehit oldu.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER SALİH AY

25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 17 Şubat’ta, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.

Mediha- Atilla Ay çiftinin 3 çocuğundan tek erkek evladı olan şehit Salih Ay, memleketi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Salih Ay’ın bekar olduğu öğrenildi.

ULAŞTIRMA SÖZLEŞMELİ ER ADEM KEL

3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda, personel ve malzeme sevki esnasında yaşanan araç kazasında yaralanan Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel, 13 Şubat’ta şehit oldu.

24 yaşındaki şehidin cenazesi, memleketi Hatay’ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ AHMET TUGAY

Adıyaman’da görev yapan Uzman Çavuş Ahmet Tugay, 13 Şubat’ta birliğinde elektrik kablosu döşediği çatıdan düştü.

Düşme sunucu beyin kanaması geçirdiği belirlenen Tugay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp şehit oldu.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehidin 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldığı belirtildi.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ONBAŞI MUSTAFA ÖZKARDEŞ

30 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş, 11 Şubat’ta Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde meydana gelen araç kazasında şehit oldu.

Şehit Özkardeş’in, 8 ay önce nişanlandığı ve ağustos ayında evlenmek için düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.

GAZİANTEP’TE POLİS HELİKOPTERİ DÜŞTÜ: 2 ŞEHİT

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterin, 4 Şubat’ta, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğraması sonucu Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit oldu.

‘OĞLUMA NİŞAN YAPACAKTIK…’

33 yaşındaki şehit Cemil Gülen’in babası Mehmet Gülen (62), oğlunun 2011 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduğunu ve 13 yıllık memur olduğunu, 8 yıldır ise pilotluk yaptığını söyledi.

Baba Gülen, “Dün annesiyle gittik alışverişini yaptık, ayın 24’ünde de oğluma nişan yapacaktık ama ben yarın oğlumun düğününü yapacağım, cenazesini defnedeceğim” dedi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ KADİR DİNGİL

3 Şubat’ta Irak’ın kuzeyindeki harekat bölgesinden acı haber geldi.

PKK’lı teröristlerce yapılan taciz atışı sonucunda 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı.

Bekar ve 7 yıllık asker olan şehit Kadir Dingil’in cenazesi, Osmaniye’de toprağa verildi.

YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ: PENÇE-KİLİT’TE 9 ŞEHİT!

13 Ocak’ta Pençe-Kilit harekat bölgesinde 9 askerimizin şehit olmasıyla yüreğimize ateş düştü.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (32), Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu (30), Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin (27), Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün (28), Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur (23), Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez (27), İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin (27), Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir ve İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar (22) şehit düştü.

ŞEHİT EVCİN’İN BABASINA SON  SÖZÜ: TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ!

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammet Tunahan Evcin’in acı haberi, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Gökmeydan Mahallesi’nde oturan ailesine verildi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan Nazif ve Ferah Evcin çifti, gözyaşlarına boğuldu. Şehit ailesinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı. Yaklaşık 1 yıldır sözleşmeli er olarak görev yapan Evcin’in, ailenin 3 çocuğundan biri olduğu öğrenildi.

Şehidin babası Nazif Evcin, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Evcin, oğlunun kendisini kandil nedeniyle aradığını anlatarak, “Dün kandili kutladı, bana ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sildirmeyeceğiz, vatan için pislikleri temizleyeceğiz. Askere, polise dua edin’ dedi. Evladımla gurur duydum” dedi.

ÇADIR KENTE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ: AİLESİNE EV SÖZÜ VERMİŞ…

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in acı haberi, Kahramanmaraş’taki depremzede ailesine ulaştı.

Ailenin evinin 6 Şubat’taki depremlerde yıkıldığı konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenildi.

Çiftin kaldığı çadıra acı haber sonrası 10 adet ısıtıcı bırakıldığı görüldü.

16 YIL SONRA AYNI ACI! 2 GÜN ÖNCE SÖZLEŞME YENİLEMİŞ…

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun yılbaşında uzman çavuşluğu görevini bırakıp sivil hayata dönme kararı aldığı ancak bu kararından vazgeçip şehit olmadan 2 gün önce askeri sözleşmesini yenilediği belirtildi.

Öte yandan şehidin kuzeni Talha Köroğlu’nun da 2008 yılında Şırnak’ta dağlık arazide terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düştüğü öğrenildi.

2 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞ

Şehit Sözleşmeli Er Murat Atar’ın bekar olduğu ve 2 ay önce göreve başladığı bildirildi.

4 kardeş olan şehit Atar’ın babası Vahip Atar’ın 2021 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

‘AĞLAMAYACAĞIM, DİK DURACAĞIM’

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un cenazesi Niğde’deki baba ocağına getirildi.

Şehit Batur’un kardeşi Cebrail Batur, ağabeyinin askeri kamuflaj montunu giyip tabutunun önünde fotoğraf çektirdi. Batur, “Ağlamayacağım, dik duracağım” dedi.

Şehidin annesi ile babası, oğullarının tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Anne Hatice Batur, “Kuzum seni böyle mi görecektim?” dedi.

Bekar ve 4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Batur’un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

‘SENİ BÖYLE Mİ GÖRECEKTİM’

Şehit olan askerlerden Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in cenazesi, memleketi Aksaray’a getirildi.

Delen’in birliğinden gelen askerlerin de katıldığı törende baba Bayram Delen, “Sen benim babamdın, hakkını helal et” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.

Oğlu ile son olarak şehit olduğu gün konuşan anne Zeynep Delen de tabuta sarılıp “Koçum, seni böyle mi görecektim” deyip gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin 8 aylık hamile kız kardeşi Büşra Aslan ise kardeşinin fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü.

4 kardeşi bulunan şehidin kardeşlerinden Okan Delen de törende ağabeyinin asker şapkasını taktı.

Törenin ardından şehit Delen’in cenazesi, Aksaray Şehitliği’nde toprağa verildi.

AĞABEYİ DE ASTSUBAY

Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin’in cenazesi, Adıyaman’da toprağa verildi.

Şehidin babası Hacı Ali, annesi Emine, kardeşleri ve yakınları törende tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ailenin 4’üncü çocuğu olan Şehit Sayin’in 5 kardeşinin olduğu, ağabeyinin de astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

GAZİANTEP’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün cenazesi, Gaziantep’te toprağa verildi.

Şehit Gün’ün tabutuna sarılan babası Süleyman Gün ile yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

Anne Hatice Gün ise oğlunun tabutuna dokunarak ağladı.

Şehidimizin bekar olduğu öğrenildi.

3 GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in cenazesi, Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.

Hasan-Durdane Gülmez çiftinin 8 çocuğundan en küçüğü olan şehit Emrullah Gülmez, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2021’in Eylül ayında katıldı.

Bekar olan Gülmez, şehit olmasaydı 3 gün sonra 17 Ocak’ta doğum gününü kutlayacaktı.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ BAHADIR CANBULAT

11 Ocak’ta Denizkurdu Tatbikatı kapsamında dalış eğitimi sırasında rahatsızlanan Mayın Harbi Dalgıcı Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Canbulat kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

25 yaşındaki şehidin cenazesi, memleketi Balıkesir’in Erdek ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin annesinin oğlunun fotoğrafını öptüğü, kardeşinin ise ağabeyinin kepini taktığı görüldü.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ SAMET ASLAN

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi sonucunda Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan, 11 Ocak’ta şehit oldu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın cenazesi, memleketi Amasya’nın Taşova ilçesinde toprağa verildi. Şehidimizin cenaze töreninde silah arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Aile üyeleri şehidin naaşına sarılarak gözyaşı dökerken, baba İbrahim Aslan, “Seninle gurur duyuyorum, bana bu onuru yaşattığın için hakkım helal olsun sana. Vatan sağ olsun” ifadesini kullandı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!