İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında İstanbul’da toplu ulaşım ücret tarifelerine büyük zam geldi. Toplantıda, toplu ulaşıma oy çokluğuyla yüzde 51.52 zam yapıldı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam yapıldı. Taksilerde uygulanan minimum ücret 40 TL’den 70 TL’ye çıkarıldı. İETT toplu ulaşım ücret tarifelerine göre tam bilet 9.90’dan 15 TL’ye çıkarken, öğrenci bileti 4.83 TL’den 7.31 TL’ye çıkarıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantı öncesi sosyal tesis çevresinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Taksilere yapılan zam oranını beğenmeyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu salonu terk etti.
Daha önce yüzde 100 oranında zam beklediklerini açıklayan Aksu şu açıklamayı yaptı:
“Büyükşehir belediyesinin bugün burada esnafı hiçe sayarak verdiği zam oranını kesinlikle kabul etmiyoruz. Esnafımız zor durumda, bu iş sürdürülebilirlikten çıktı. Gerçekten, yakıt fiyatından bir oran bile teklif edilmedi, esnafla dalga geçiliyor. Burada bütün kurumlar anlaşmış. Öyle anlaşarak gelmişler, esnaf hiçe sayılmış. Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız, kabul etmiyoruz. Vatandaşımız ‘çok ucuz tarifeyle çalışıyorsunuz.’ diyerek bize zam yapılmasını ısrarla söylediği halde maalesef bu UKOME kurumu bizimle dalga geçiyor. Kesinlikle bu oranları uygulamıyoruz. Ayara gitmeyeceğiz, kabul etmiyoruz. Esnafımız, kontak kapatmak zorunda kalacak. Bilginize sunuyoruz. Servis, dolmuş, taksi dolmuş, taksici esnafı olarak bu tarifeleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Bütün esnaf grubu kontak kapatmak zorunda kalacak” dedi.
Evsahibi kiracısına yüzde yirmibeş zam dyatıldığında gıkınız çıkmadı! Çok bile vermişler emekli yirmibeş zam aldı
Kısa mesafe alma. Yolcu seç. Turisti fazla para almak için dolaştır, kazıkla. Müşteriyi döv. Sonra kontak kapatacağız de . Kontağı ne zaman açtınız ki?
kapatmazsan adam degilsin.
Evet, rekabet olmayan yerde istedigini yapar milleti kaziklarsiniz. Size yaransin diye, daha dogrusu oylariniz icin, Erdogan UBER gibi bir sirkete izin vbermedi. Hem demokrasi ve serbest piyasa diyecek, hemde TAXIcilere vatandasi ezdirecek. Gelin bakin San Francisoya. UBER oncesi fahis fiyatlarla neredeyse TAXIye binmek imkansizdi. Taksiciler musteri begenmiyorlardi. UBER, LIFT meydana bir cikti sen misin o musteri begenmeyen. Onceden 200 dolara gidilen bir yere su an 55 dolarla gide biliyorsun. Bu Hukumet varya milletine 22 yildir kazik atmaktan baska birsey yapmadi. Halbuki UBER demek ucuz ulasim demekti.
Kapat arkadaşım sizi tutanmı var
keşke hepiniz toptan yok olsanız uber benzeri yerli bir girişim ya da belediye iştirakı kurulsa insan gibi insanların puanlamaya dayalı sistemde medeni bir biçimde hizmet verdiği bir sektör oluşsa.