1. Haberler
  2. Bilim - Teknoloji
  3. Zuckerberg’den Biden yönetimine baskı ve sansür suçlaması

Zuckerberg’den Biden yönetimine baskı ve sansür suçlaması

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın çatı şirketi Meta'nın CEO'su Zuckerberg'den Biden yönetimine sansür suçlaması geldi.

featured

Sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta’nın kurucu Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin pandemi döneminde sansür için kendilerine baskı yaptığını belirtti.

Zuckerberg, konuya ilişkin katıldığı bir podcastte açıklama yaptı.

Kovid-19 döneminde aşı kampanyasına ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü anımsatan Zuckerberg, Biden yönetiminin bu dönemde aşı karşıtlarını sansürlemeye çalıştığını öne sürdü.

Zuckerberg, “Biden yönetiminden insanlar ekibimizi arayıp, bağırıyor çağırıyor ve küfür ediyorlardı.” dedi.

Söz konusu telefon görüşmelerinin kaydının bulunmadığını ancak benzer içerikli e-postaların mevcut olduğunu belirten Zuckerberg, “Doğru ve gerçeği yansıtan içerikleri kaldırmamız için bize yoğun baskı yaptılar. Kısaca, aşıların yan etkisi bulunduğunu ifade eden paylaşımların kaldırılmasını istediler.” diye konuştu.

Zuckerberg, kendilerinin bunu yapmayacağını açık bir şekilde dile getirdiğini, bunun ardından Biden’ın açıklamalarında Meta’ya işaret ederek “Bunlar insanları öldürüyor.” demesinin ardından şirketinin birçok devlet kurumu tarafından hedef alındığını söyledi.

AA

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!