FDA, Küba’nın yüksek başarı elde eden aşısını görmezden geliyor

featured

Küba Biyokimya Farmakoloji Endüstrisi Kurumu Soberana’nın yüksek başarı elde eden koronavirüs aşısı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından görmezden geliniyor.

VeryansınTV

Küba Biyokimya Farmakoloji Endüstrisi Kurumu Soberana 01 Kovid 19 aşında elde ettiği başarının ardından Soberana 02 Vacuna ile Kovid 19 un Mutasyonlarına karşı aşı çalışmalarında, üretim ve deneylerde III ncü fazı müteakip, saha çalışmalarında 150 bin doz uygulama ile %92 başarı elde etmelerine karşın, ABD FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) (Dünya ya yön veren ilaç derecelendirme kuruluşu) bu aşıyı görmezden gelmeye devam ediyor…

ÇİN’İN AŞI ÇALIŞMALARINDAKİ BAŞARIYA YETİŞTİLER

Dra. Tamara Hartman Gutiérrez’in Küba Epidemik Kurul Genel Müdürü Prof.Dr. Francisco Durán Garcia’dan aktardığı bilgilere göre Dünya Sağlık Örgütünce kayda geçen ve Küba’nın salgındaki başarısını ve başta İtalya ve İspanya da olmak üzere, bazı Avrupa ülkelerinde, 3ncü dalganın şokunu indirgeme konusunda Kübalı doktor heyetinin gayretleri ile bunların  toparlanışı Küba nın sağlık konusundaki başarılı çalışmalarını sergilemede bir kez daha takdirleri topladı.

Küba biyoteknoloji FÍNLAY Devlet Farmakoloji Laboratuvarları ve Aşı üretim merkezi Korona vakaları tecrübelerine Çin’in Sinovac aşısından daha sonra başlamalarına rağmen, arayı hızla kapatarak Soberana (Egemen) 01 ve 02 yi inaktif yapıda ürettiler,  Başta Bolivya ilk etapta birbuçuk milyon doz olmak üzere, Şili ve Meksika da, deneme aşılarını yaptırarak, Küba nın Soberana 02 Kovid aşılarına talip oldular.

Bununla birlikte diğer Güney Amerika  Akraba Toplulukları (Hispanik konuşan) ülkelerinin de taleplerini karşılamak üzere, Küba Biyokimya ve Farmakoloji Kurumu çalışma ve üretim kapasitelerini arttırdılar. 12 milyon nüfuslu Küba, salgından önce Turizm ve Sağlık turizmi sektöründe diğer Güney Amerika ülkelerine göre çok daha fazla turist akını alarak 20 milyonluk popülasyon rakamlarına ulaşan bir ülkeydi… Ancak Salgının etkisiyle Küba’nın bu sahadaki iktisadi kaybı başkent Havana sokaklarında fevkalade hissedilir boyutlara ulaştı. Mevsimsel olarak, 6 ay bahar, 6 ayı yaz olarak yaşayan Küba, Özellikle Avrupa’da kış sezonu yaşanırken sahillerinde güneşlenen turist görüntülerinden bu yıl mahrum kaldı.

KORONAVİRÜS SALGININDA SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN FİRE VERMEDİLER

Salgının başından bu yana, Küba da Kovid nedeniyle yaşamını yitiren sayısı 291 ile sınırlı kaldı… Küba salgın nedeniyle henüz sağlık çalışanlarında hiç fire vermeyen tek ülke olma başarısını sürdürüyor.

KÜBA SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE İLE ANLAŞMAYA HAZIR

Küba Sağlık Bakanlığı MiNSAP Soberana vacuna için Türkiye ile anlaşmaya hazır… Açıklamalara göre ABD nin blokajına rağmen, Avrupa’ya Soberana aşılarının üretim süreçleride dahil olmak üzere, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumumu (TİTCK) ile transfer ve müşterek üretim konusunda Küba MİNSAP tarafından işbirliği teklifi girişimleri gelen bilgiler arasında yer aldı. Kübanın başkenti Havana’da Soberana 02 aşlıranın ilk dozu Ocak ayında tamamlananların bu günlerde 2 nci doz aşılamalarının devam ettiği bildirilmektedir.

FDA, Küba’nın yüksek başarı elde eden aşısını görmezden geliyor

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!