DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Millet İttifakı’nın yarın (6 Mart) Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak toplantısı hakkında konuştu.
Medyascope’dan Ali Macit’in haberine göre Ekmen, DEVA Partisi’nin CHP ile “vekil pazarlığı” yaptığı iddiası hakkında da konuştu. Ekmen, iddiaların asılsız olduğunu söyledi ve bu iddiaları “iftira” olarak tanımladı.
Ekmen şu sözleri söyledi:
Katiyetle DEVA Partisi’nin CHP veya başka bir parti ile işbirliği komisyonu dışında tek bir milletvekilliği talebi ve pazarlığı olmamıştır. Bu iddiaları kesin ve net bir dille reddediyoruz. Bu iftirayı milletin vicdanına bırakıyoruz.
‘YARIN 14.00’E KADAR…’
Ekmen, Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti’ye de çağrı yaptı ve “İttifakımızın kapısı yarın saat 14.00’e kadar İYİ Parti’ye açık” dedi.
Ekmen, İYİ Parti’nin Masa’dan ayrılması hakkında, “Mutabakat arayışını iç mekanizmalar ve diyalog süreçleri tüketilmeden kamuoyuna mâl edilerek Masa’dan kalkılması oldukça üzücü. Kalan partiler devam ediyor ama İYİ Parti de burada önemli bir yere tekabül ediyordu. Üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum.” dedi.
‘ENİNE BOYUNA TARTIŞILMIŞ DEĞİLDİ’
Yarın yapılacak toplantı hakkında bilgi de veren Ekmen, 2 Mart Perşembe günü Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda adayın enine boyuna tartışılmadığını belirtti ve şöyle konuştu:
“Yarın, adayın açıklanması bekleniyor ancak ben net bir şey diyemem. Bir önceki toplantıda da aday, enine boyuna tartışılmış değildi. Bir girizgah konuşması, bir krize dönüştürüldü. Dün (4Mart), kısmen bu konunun konuşulduğunu biliyoruz ama ayrıntılı ve nihai görüşme yarın olacak.”
‘ADAY YENİDEN DEĞERLENDİRİLEBİLİR’
Öte yandan Habertürk TV’ye de konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Emin Ekmen, Babacan’ın masada adaylıkla ilgili neler söylediği ya da söylemediğini anlattı. Açık ve Net programında Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Ekmen, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yeniden gözden mi geçirilecek?” sorusuna da, “Bu masanın temel ilkesi mutabakat ise sayın Akşener oturduğunda “ya arkadaşlar tamam kızdık, arkadaşlar da bir şeyler ifade etti ben de çıktım konuştum ama daha önce söylediğim gibi Kemal Bey ile kazanamıyoruz bu meseleyi yeniden gözden geçirelim” dediğinde diğer liderler ne diyebilir kendisine?” yanıtını verdi.
Par’ın “Aday yeniden değerlendirilebilir dediniz doğru mudur?” sorusuna da cevap veren Ekmen, “Biz altı partinin mutabakatının bozulmaması ve tüm metinlerde altı liderin imzasının olmasını çok kıymetli buluyoruz. Nasıl ki genel başkanımız cuma günü toplantıyı pazartesiye öteleme fikriyle bir esneklik kazandırmıştır, Sayın Akşener oturursa bu esnekliğin gereği olan bütün sorumluluğu DEVA Partisi Genel Başkanı alır.” açıklamasını yaptı.
İYİ PARTİ’DEN CEVAP
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Güven kapıya saat vererek değil, söz hakkı vererek inşa edilir. Siz bu ucube sistemin kabulü için referandum çalışması yaparken, CHP ile İYİ Parti Millet İttifakının temellerini atıyordu.” dedi.

KK’yı beklerken birden Abdullah Gül’ü aday yapıyorlarmış😂