VERYANSIN TV
Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Serkan Öz ile birlikte sunduğu ‘Ne Varsa Dilimizin Ucunda’ isimli programda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.
Atay, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğunu belirtip “Kıbrıs’ta Girne Amerikan’da okuduğu dönemde başka bir bölümden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. Hem yatay hem dikey geçiş yapmış” demişti.
Erdem Atay: İmamoğlu’nun diploması sahte. İstanbul Üniversitesi kayıtları ortada, çıkartın yatay-dikey geçiş evraklarını görelim. pic.twitter.com/OCw2GahbFB
— Veryansın Tv (@Veryansin_Tv) September 11, 2024
Atay’ın o sözleri sosyal medyada büyük ses getirmiş ve iktidara yakın bazı isimler tarafından paylaşılmıştı. Bunun üzerine sosyal medya hesabından “AKP trollerine ve destekçilerine sesleniyorum” başlığıyla açıklama yapan Atay, “İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili mutlulukla paylaşım yaparken reisiniz Erdoğan’ın ‘kayıp’ diplomasını da arayın! Hadi, İmamoğlu’na sorduğunuz gibi Erdoğan’a da sorun diplomasını, tabii maçanız yiyorsa…” diyerek çizgisini belli etmişti.
AKP trollerine ve destekçilerine sesleniyorum.
İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili yaptığım haberi güle oynaya paylaşıp, ‘Helal Erdem Atay’ diyorsunuz.
Açın şimdi Veryansın Tv’yi ve alın kitaplarımızı, AKP ile yazdıklarımız ve söylediklerimize de bakın!
Onları öğrendiğinizde de…— Erdem Atay (@medreyata) September 11, 2024
DİPLOMA HABERİ FATİH ALTAYLI’YI RAHATSIZ ETTİ
Fatih Altaylı, Youtube kanalında yaptığı yayında İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili konuştu. Atay’ın adını bilmediğini öne süren Altaylı, İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili şaibeleri gündeme getiren Atay’ı “AKP’ye yalakalık yapmakla” suçladı. Altaylı’nın, Atay için “Bence o adamı sustursunlar bir an önce” demesi de dikkat çekti.
Altaylı, açıklamasında şunları söyledi:
“İktidara yakın birisinin, rakip partiden birisiyle ilgili diploma tartışması başlatması bence büyük bir cesaret. Çünkü yıllardan beri Türkiye’de tartışılan konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diploması. Var mı, yok mu, hakiki mi, sahte mi, alınmış mı, alınmamış mı, o tarihte okul var mıydı, yok muydu… Sürekli bu tartışılıyor. Gelinen noktada çoğunluk şu fikirde; varsa da var yoksa da yok. 3 dönemdir cumhurbaşkanlığı yapıyor mu? Yapıyor. Dördüncü dönem daha olabilir mi? Olabilir noktasında aslında iş.
O yüzden İmamoğlu ile ilgili böyle bir tartışma başlatmaları, birisinin kimse o adını hatırlamadım duymadım çünkü gazeteci olarak. Büyük cesaret, diploma işine girdin mi iki taraf birbirine girer.
ATAY’I AKP’YE YALAKALIK YAPMAKLA SUÇLADI
İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili olarak ise diplomasını ben vermedim ama İmamoğlu’nun en azından üniversite arkadaşları var. Fatih Portakal, İmamoğlu’nun üniversiteden arkadaşı. İmamoğlu’nun üniversite takımında oynarken fotoğrafları da var. O yüzden bu tartışma doğru bir tartışma olmaz.
Bence o adamı sustursunlar bir an önce. Dolaşmaları gereken bir alan değil yani. İşte İmamoğlu’na oradan buradan çakalım… Kendince ‘hayırlı bir iş yaptım, AKP’ye büyük yalakalık yaptım. İktidara yarandım, diploma konusunu açtım’ demiş olabilir kendince ama çıkınca sıkı bir zılgıt yemiş olabilir. Oğlum sen nereye gidiyorsun diye.”
ERDEM ATAY’DAN FATİH ALTAYLI’YA YANIT GELDİ
Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kendisini hedef alan Altaylı’ya yanıt verdi.
Atay, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bir karar verin ben AKP’li miyim, İmamoğlu’cu muyum?
Fatih Altaylı bana ‘AKP yalakası’ demiş!
Adımı da bilmiyormuş!
Önce size bir fırsat daha!
Benim kim olduğuma karar verin, cevaplayın sonra size okkalı cevabı ben vereceğim!
Şu an çok işim var, boşluk bulduğumda yanıtı öğrenirsiniz…”
Bir karar verin ben AKP’li miyim, İmamoğlu’cu muyum?@fatihaltayli bana ‘AKP yalakası’ demiş!
Adımı da bilmiyormuş!Önce size bir fırsat daha!
Benim kim olduğuma karar verin, cevaplayın sonra size okkalı cevabı ben vereceğim!Şu an çok işim var, boşluk bulduğumda yanıtı… https://t.co/9IAMlA4o0J pic.twitter.com/4Ifw3UG9YA
— Erdem Atay (@medreyata) September 12, 2024
Bir açıklama daha yapan Atay, şunları kaydetti:
Özel işlerim dolayısıyla ancak oturabildim bilgisayar başına…
Fatih Altaylı’ya cevap yazacağım.
Biraz bekleyin…
Buradan ilk cümlemi söyleyeyim:
“Senin benim hakkımda söylediğin ‘AKP yalakası’, ‘susturun şu adamı’, ‘iktidarın adamı’ gibi her cümleni eksiksiz, nesnel bir şekilde Genel Yayın Yönetmeni olduğum Veryansın Tv’de manşetten verdim!
Düşün bak! İnsan kendisine hakaret edilen bir haberi yorumsuz kendi sitesinden hem de manşetten verir mi?
Ben veririm!
Şimdi de benim yazacaklarımın tek bir cümlesini, sen kendi kanalından konuşabilecek misin?
Görelim!”
Özel işlerim dolayısıyla ancak oturabildim bilgisayar başına…@fatihaltayli ‘ ya cevap yazacağım.
Biraz bekleyin…Buradan ilk cümlemi söyleyeyim:
“Senin benim hakkımda söylediğin ‘AKP yalakası’, ‘susturun şu adamı’, ‘iktidarın adamı’ gibi her cümleni eksiksiz, nesnel bir… https://t.co/wvLvugugX8
— Erdem Atay (@medreyata) September 12, 2024
Konuyla ilgili yayınları izlemek için tıklayın:
İlginç. Altaylı’nın İmamoğlu’na sorması gereken iki üniversite arasında denklik yokken nasıl geçiş yaptığını sorması gerekirken İmamoğlu savunuculuğunda bayraktar olması.
Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı’yı Erdem Atay’ın üzerine saldı. Bunun başka açıklaması yok. Fatih Altaylı bu tür görevlere müsait bir insan.
diploma sahte söyleminden dolayı kafalar karışıyor hukuken geçersiz veya başka bir terim kullanılmalı sahte diyince erdoğanın tartışmaları akla geliyor sanki üniversiteye hiç gitmemiş algısı oluşuyor