1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan ‘İsrail’ mesajı: Uluslararası sistemi tehdit ediyor

Erdoğan’dan ‘İsrail’ mesajı: Uluslararası sistemi tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında süren İsrail mezalimi küresel ölçekte vicdanları derinden yaralıyor. İsrail'in şimdi de Lübnan'a yönelik saldırıları tüm bölge güvenliğini ve uluslararası sistemi tehdit ediyor" dedi. 

featured

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bişkek’te Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının tüm bölge güvenliğini ve uluslararası sistemi tehdit ettiğini belirtip “İsrail’e yönelik uluslararası baskının artırılması için Birleşmiş Milletler dahil çok taraflı girişimlerimize Kırgızistan’ın sağladığı destek için teşekkür ederim” dedi.

‘İKİLİ TİCARET HEDEFİNİ 5 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE ÇIKARMAKTA MUTABIK KALDIK’

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyimizin 6. toplantısı münasebetiyle ata yurdumuzda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Değerli kardeşim Sayın Sadır Caparov’a fevkalade ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum.

Değerli kardeşim, birazdan stratejik ortaklığımızı kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine çıkaracak belgeye imza atacağız. Bu sayede ilişkilerimizi güvenlik, ulaştırma, sağlık ve diğer alanlarda ilişkilerimizi derinleştirmemizi sağlayacak mekanizmayı tesis edeceğiz.

Değerli kardeşim Caparov’la gerçekleştirdiğim görüşmede ikili ticaret hedefini 5 milyar dolar seviyesine çıkarmakta mutabık kaldık.

‘TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI MÜCADELEMİZİN KESİNTİSİZ SÜRECEĞİNE İNANIYORUM’

1992’den beri Kırgızistan’da faaliyet gösteren TİKA, bugüne kadar 1000’in üzerinde projeyi hayata geçirdi. Bugün açılışını yapacağımız Türk Kırgız Dostluk Devlet Hastanesi, bu projeler arasındadır. Hastaneye ismimi vermenizin beni ziyadesiyle onurlandırdığını ifade etmek isterim.

Güvenlik kurumlarımız arasındaki iş birliği, eğitim faaliyetleri ve teknik destek projeleriyle başarılı şekilde devam ediyoruz. FETÖ başta olmak üzere terörün her türlüsüne karşı mücadelemizin kesintisiz süreceğine de inanıyorum.

Bugün imzalayacağımız Güvenlik İşbirliği Anlaşması suretiyle işbirliğimizi daha da güçlendirmek arzusundayız. Eğitim İşbirliği Anlaşması’nın müzakerelerini de süratle tamamlayalım. Bu vesileyle Manas Üniversitesi’nin dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasına girmesinden duyduğum memnuniyeti vurgulamak istiyorum. Üniversitemizin hem Kırgızistan’ın beşeri sermayesine hem bilime ve sanata azami katkı yapması için uyum içinde çalışmayı sürdürelim.

‘İSRAİL’İN SALDIRILARI ULUSLARARASI SİSTEMİ TEHDİT EDİYOR’

Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında süren İsrail mezalimi küresel ölçekte vicdanları derinden yaralıyor. İsrail’in şimdi de Lübnan’a yönelik saldırıları tüm bölge güvenliğini ve uluslararası sistemi tehdit ediyor.

Şuşa’da yapılan gayri resmi Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde Gazze’de sivillerin ayrım gözetmeden hedef alınmasını kınamış, acil ateşkes ve insani yardım çağrısında bulunmuştuk. Türk dünyası olarak Filistin meselesinin kalıcı ve adil şekilde çözümü için çabalarımızı sürdürmemiz son derece önemlidir.

Bu minvalde İsrail’e yönelik uluslararası baskının artırılması için Birleşmiş Milletler dahil çok taraflı girişimlerimize Kırgızistan’ın sağladığı destek için teşekkür ederim.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!