1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erdoğan’dan yeni eğitim öğretim yılı açılışında ‘imam hatipli’ mesaj

Erdoğan’dan yeni eğitim öğretim yılı açılışında ‘imam hatipli’ mesaj

featured

Erdoğan, ’28 Şubat zihniyetinin sırf imam hatiplerin önünü kesmek amacıyla eğitim sistemimizde açtığı bu derin yarayı, bir an önce tamamen kapatmamız gerekiyor’ dedi. Erdoğan aşı konusunda da ‘Asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu.

Erdoğan “28 Şubat zihniyetinin sırf imam hatiplerin önünü kesmek amacıyla eğitim sistemimizde açtığı bu derin yarayı, bir an önce tamamen kapatmamız gerekiyor” dedi.

Erdoğan, “Yıllarca ötelenen, haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kalan imam hatip okullarını ve meslek liselerini diğer okullarımızla eşit hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşısı konusunda da “Salgının yayılmasını engellemek, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır” diyen Erdoğan “Aşıyla ilgili özellikle sosyal medya mecralarından yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmesin” dedi.

‘ZORLAYICI YOLLARA BAŞVURMAK İSTEMİYORUZ’

Erdoğan, aşının etkinliğine dair bilimsel verilerin açıklamasının yüz yüze eğitim için daha çok cesaretlendirdiğini belirterek, yapılması gerekenleri Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte belirttiklerini söyledi. Erdoğan, “Gönüllülük esasıyla yapılan aşı çalışmaları 100 milyon sınırına doğru gidiyor. Halen bir çok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlar yaşadığını göz önüne aldığımızda bu tablo ülkemiz adına ciddi bir başarıdır. İsteyen her vatandaşımız ücretsiz, hızlı ve sıkıntısın şekilde aşıya ulaşabilmektedir” şeklinde konuştu.

“Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız, tüm öğrencilerimiz ve velililerimiz müsterih olsun” diye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sırası gelen her vatandaşımızı, tüm velilerimiz ve öğrencilerimizi aşı olmaya davet ediyoruz. Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Salgına karşı en etkili silahımız olan aşıyı da değerlendirmemiz şart. Tedbirlere riayet konusunda herkesin gereken hassasiyeti göstereceğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Hala mı yaraları saramadın 20 yıl oldu. Bu mağduriyetten menfaat oy alışmışlığı din sömürüsü riya.

  2. Sayenizde İmam Hatip mezunları Ateist ve deist olmakta elhamdülillah

  3. 6 Eylül 2021, 09:20

    He heeeee
    Tabiii tabii
    20!!!!! Yil !!!!! Gecti!!!!
    Tam tamina 11 milli egitim bakani degisti
    8 kez sistem degistirildi adeta yap boz tahtasi oldu cocuklarimiz denegim hayvani gibi kullanildi. Bunun sebebi olan sahis cikmis 28 subat suclu diyor. Yürü git be yalanci

  4. 6 Eylül 2021, 09:08

    Islamiyet’i ve insaniyeti yanlis ogreten ,Turkiye’nin ulus ekonomisini yikan, Amerikan projelerinden ivedilikle kurtulmamiz gerekmektedir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!