1. Haberler
  2. Gündem
  3. İletişim Başkanı Altun’dan Suriye’nin kuzeyindeki görüntülere ilişkin açıklama

İletişim Başkanı Altun’dan Suriye’nin kuzeyindeki görüntülere ilişkin açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağı ve TIR'larına ilişkin saldırılar sonrası açıklama yaptı. Görüntülere değinmeyen Altun, "İçeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz." dedi. Altun'un mesajı sonrası Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, "Şu ‘resmi makam’ nerede 5 saattir! Tek bir açıklama yok ve milletten resmi makamların açıklamalarına itibar etmesini bekliyorsun!" mesajı verdi.

featured

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, X hesabından Suriye’nin kuzeyindeki Türk bayrağına ve TIR’larına ilişkin saldırıların ardından açıklama yaptı.

Görüntülere ilişkin mesaj vermeyen Altun, “resmi makamlara itibar edilmesi” çağrısı yaptı.

Altun, şu ifadeleri kullandı:

“Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir.

Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacaktır.

Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz.”

‘RESMİ MAKAM 5 SAATTİR NEREDE?’

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Altun’un mesajına tepki gösterdi. Atay, “Şu ‘resmi makam’ nerede 5 saattir! Tek bir açıklama yok ve milletten resmi makamların açıklamalarına itibar etmesini bekliyorsun!” dedi.

Atay, şu ifadeleri kullandı:

“İletişim Başkanı Fahrettin Altun,
‘Olaylar Manipüle ediliyor, resmi makamlara itibar edin’ diyor.

Şu ‘resmi makam’ nerede 5 saattir!
Tek bir açıklama yok ve milletten resmi makamların açıklamalarına itibar etmesini bekliyorsun!

Nerede AKP, nerede Erdoğan?
Pentagon’dan mı açıklama bekliyoruz?
NATO Genel Sekreteri mi konuşacak!
Kim bu ‘resmi makam’?

Provokasyonu yapanlar var evet ama buna zemin sağlayan kim acaba?”

NE OLMUŞTU?

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın, yine Suriye uyruklu 7 yaşındaki çocuğu taciz etmesi üzerine toplanan kalabalık, araçları ters çevirirken, yabancı uyruklu kişilere ait bazı iş yerlerini ateşe vermişti.

İlişkili Haber
thumbnail
Kayseri’de çocuğa cinsel taciz sonrası ortalık karıştı, araçlar ateşe verildi: Valilikten itidal çağrısı
Haberi görüntüle

Gelişmelerin ardından Suriye’de de gerilim tırmanmıştı. Suriye’nin kuzeyindeki operasyon bölgelerinde Suriyeli grupların TSK araçlarına, Türk bayraklarına, TIR’lara ve şoförlerine saldırdığı görülmüştü.

İlişkili Haber
thumbnail
Suriye’nin kuzeyinde TSK’ya ateş açıldı, Türk bayraklarına saldırı düzenlendi
Haberi görüntüle

PROVOKASYONLARIN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Geçtiğimiz Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ile Şam’da görüşmüştü.

İlişkili Haber
thumbnail
Şam’dan Ankara’ya: ‘Tüm girişimlere açığız…’
Haberi görüntüle

Esad, görüşmede “Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine, bu sürecin egemenliğine saygı ve Suriye devletinin egemenliğini tüm ülke toprakları üzerinde yeniden tesis etme arzusuna dayanması halinde olumlu yaklaşmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’DAN YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Üsküdar’da cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ‘ailecek’ görüşebileceklerini belirterek Şam’ın örtülü teklifine yanıt vermişti.

İlişkili Haber
thumbnail
Erdoğan’dan ‘Esad’ açılımı: Ailece görüştük, yine görüşürüz
Haberi görüntüle

Erdoğan, “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok” demişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. MIT nerede arkadaş. MIT bu olayları nasıl önceden kestiremez? Yoksa Milli Istihbaratinin icide hainlerle dolumu?

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!