1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek’ten ‘enflasyon’ yorumu

Mehmet Şimşek’ten ‘enflasyon’ yorumu

Enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" dedi.

featured

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre; enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6’ya geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerini değerlendirdi.

Şimşek’in X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Dezenflasyon süreci başladı. Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor. Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız.”

İlişkili Haber
thumbnail

TÜİK enflasyon verilerini açıkladı

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!