Resmi Gazete’de dikkat çeken karar…Aşıya ‘acil kullanım onayı’

featured

Türkiye’de Kovid-19 aşısı için ruhsatlandırma yönetmeliğine ‘acil kullanım onayı’ hükmü eklendi. Buna göre, etkinlik, güvenlilik ve kaliteyle ilgili kaspamlı veri olmasa da aşılar için acil kullanım onayı verilecek.

Türkiye aşı ile ilgili dikkat çeken bir karar aldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Covid-19 aşısı için ruhsatlandırma yönetmeliğine “acil kullanım onayı” hükmü eklendi.

Buna göre Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) veya Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalık kapsamında kabul edilen durumlarda, etkinlik, guvenlilik ve kaliteyle ilgili kapsamlı veriler sağlanamasa da aşılar için acil kullanım onayı verilecek.

Çin aşısının ilk partisinin kısa sürede Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. Ancak ön onay sürecinden geçmesi gerekiyordu. 

‘İSTİSNAİ DURUMLAR’

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun “Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.​​​​​​​

Bu kapsamda, Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği’ne “Dünya Sağlık Örgütü veya Bakanlık tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden istisnai durumlarda kullanılacak ve ruhsatlandırmaya esas etkililik, güvenlilik ve kalite ile ilgili kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için bu veriler sağlanıncaya kadar Kurum tarafından AKO verilebilir” maddesi eklendi.

Ruhsatlı bir ürünün terapötik endikasyonlarında değişiklik yapılması veya yenilerinin eklenmesi ile ilgili değişiklikler için AKO başvurusunda bulunulamayacak.

AKO başvurularına ilişkin iş ve işlemler, bu Yönetmelik doğrultusunda yayımlanacak ilgili kılavuz hükümlerine göre yapılacak.

Yönetmeliğin hükümlerini Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı yürütecek.

Resmi Gazete’de dikkat çeken karar…Aşıya ‘acil kullanım onayı’

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. İyi ki var sosyal medya. Nobel almasak da, teknik kelimeyi doğru yazamasak ta bu baskı karşısında gelecek aşıya kolumuzu mecburen uzatsak ta en azından birkaç söz söyleyebiliyoruz. İdam mahkumunun bile son sözü olurken, bazılarının buna bile tahammül edememelerinin nedeni aldıkları nobel’den, teknik kelimeleri doğru yazmalarından mıdır bilemem ama bildiğim bir şey var: Vicdandan bahsederken, bilimi bir tür iktidar aracı olarak dine dönüştürürken hiç te vicdanlı davranmadığıdır.

  2. Sosyal medya nasıl bir olanak sağladı, ne güzel.

    Cümle kuramayan, söylediği teknik kelimeyi doğru yazamayan ve ne anlama geldiğini bilmeyen cahillerin, sanki nobel ödülü almış gibi yazmasına olanak sağlıyor.

    Vicdansız, senin bu saçmalarına bir kişi inansa ve aşı olmasa, ölse ne haberin olur, ne de haberin olsa umurunda olur.

  3. Hapirsanizda kopursenizde bedenleriniz Küresel sermayeye ait artık Labor hayvanlarımız olarak uslu durana muz durmayana kement.. bilim adı altında akıllar esir alındıktan sonra vücutta kolay alınır. Çin işi bu. Onlar savaş sanatının kitabını yazmış adamlar.. Türkiye gen havuzuydu artık yeni nanitlerle ya ölür ya esitlenirsiniz. Yazık esir ruhlar ülkesi oldu onurlu başı dik Türkiye Cumhuriyeti. Haç a gerip üstüne gül taktılar.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!