Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında bugün eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve biri avukat iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Emre Yüksel isimli bir kişi olduğu ve bu kişinin MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilmişti.
MHP’li Yalçın, iddiayı yalanlayan bir açıklama yaptı. Yalçın, şunları kaydetti:
“MHP Genel Merkezi’nde genel başkan yardımcılarının özel kalem kadrosu olmadığı gibi genel merkezde veya TBMM MHP Grubu’nda herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır. Bu husus, devletin SGK kayıtlarından da açıkça anlaşılabilir. Haberler tamamıyla gerçek dışıdır.”
Gözaltına alınan isimlerden eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın cinayetin ardından MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı ardından serbest bırakıldığı iddia edilmişti. Geçen hafta yeniden savcılıkta ifadesi alınan Demirbaş adli kontrol şartıyla bırakılmıştı. Bugün üçüncü kez gözaltı işlemi uygulandı.