Nejat Eslen
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Diğer
  4. Bülent Arınç cumhurbaşkanı olsun!

Bülent Arınç cumhurbaşkanı olsun!

featured

Günaydın arkadaşlar,

Türkiye’nin geleceği ile ilgili çok önemli düşüncelerim var. Bugün size onları anlatacağım.

Askerlik yapanlar bilir. Bir birlikte komutan gelmeden önce, komutana tekmil verecek olan ast rütbeli önce ne yapar? Birliğe çeki düzen verir. Peki, verdiği komut nedir?

Sağdan hizaya gel.

Bunu hangi komut takip eder? İleri bak, rahat.

İşte bugün bizim geleceğmiz için, böyle bir çeki düzene, böyle bir komuta ihtiyacımız var.

Neden mi? Dünyada çok önemli bir olay gerçekleşti. Biden Amerika’ya başkan oldu.

Dikkatli olmamız, Biden’ı mutlaka kazanmamız lazım.

Ayarlarımızı değiştirmemiz, her şeyi Biden’e göre düzenlememiz lazım…

O halde verilecek komut nedir: Biden’dan hizaya geeeel!

Bunu hangi komut takip eder? İleri bak! Rahat.

İleri bakabilmemiz, rahat edebilmemiz için Biden’ı mutlaka kazanmamız lazım.

Bakın şimdiden söyleyeyim; demokratik reformmuş, hukuk reformuymuş, ekonomik reformmuş bunlar Biden’ı kesmez.

Geleceğimiz, mutluluğumuz için daha radikal şeyler yapmamız lazım. Türkiye’de yönetimi de Biden’a göre ayarlamamız lazım.

Neden mi? Unutmayın Biden ne demişti?

‘’Ben Erdoğan’ı devirmek için darbe yapmayacağım, onu muhalefeti destekleyerek devireceğim.’’

Kendimize çeki düzen vermek, ayarlarımızı değiştirmek için bu sözü sakın unutmayalım.

Şunu da unutmayalım. Biden bir demokrat ve dünyaya demokrasiyi yayacak. Biz de buna göre hazırlık yapmalıyız. Elimizden geldiği kadar acilen demokratlaşmalıyız.

Bu konuda aklıma ilk gelen şu oldu. Biz, Bülent Arınç’ı cumhurbaşkanı yapalım.

Neden mi? Bir defa Arınç Biden’ı seviyor. Biden da onu seviyordur kanımca. Birlikte fotoğrafları bile var. Ayrıca, Arınç demokrasiye aşık, özgürlükçü, hakiki bir demokrat.

Geçen gece Habertürk’te izledim. ‘Demirtaş’ı serbest bırakalım, KHK’ları kaldıralım’ dedi. Biden’a çok güzel mesajlar gönderdi.

Zaten Arınç Habertürk’teki programda kendisinin hala devrede olduğunu ve her türlü göreve de hazır olduğunu gösterdi.

Eminim ki Arınç cumhurbaşkanı seçilirse Kürtlere haklarını, özgürlüklerini verecektir.

Şu PKK meselesini de halletmemiz lazım artık. Belki Arınç PKK’yı özelleştirir, güvenlik şirketine dönüştürür. ÖSO gibi nerede savaş varsa oraya gönderir, kurtuluruz bu dertten, PKK da demokratikleşir, biz de.

Belki de Arınç, Biden’ın gözüne girmek için Suriye’de PKK-YPG devletinin kurulmasına destek verir. Kandil’dekiler de Suriye’ye taşınır onlardan da böylece kurtulmuş oluruz.

Eminim ki Arınç’ın FETÖ’cüler ile de ilgili önemli bir projesi vardır. Görmediniz mi nasıl da meselelere insancıl, af edici yaklaşıyor. FETÖ’cüler yıllarca Amerikan’ın çıkarlarına hizmet etmedi mi? Biden onları da özgürleştirmek istemez mi?

Madem ki Biden’a bakıp hizaya gireceğiz, bunu da düşünmeliyiz. Belki de Arınç FETÖ’cülere bir daha 15 Temmuz’daki gibi darbe marbe yapmayacağız diye yemin ettirir. Onlara da özgürlük getirir.

Arınç’ın bakanları ile ilgili düşüncelerim de var.

Milli Savunma Bakanı mutlaka Nagehan Alçı olmalı. Neden mi? Kadın hem bilgili hem de güzel. Arınç’a da yakın. Gelişen şartlara adaptasyonu mükemmel.

Bir defa Nagehan’ı bakan yaparak Biden’a kadınlara ne kadar değer verdiğimizi göstermiş oluruz.

Ordumuz birçok cephede savaşmakta. Ordunun SİHA’lar kadar morale de ihtiyacı var.

Düşünsenize Nagehan Alçı, kamuflajlarını giymiş, makyajını yapmış, rujunu sürmüş, birlikleri denetlemeye gitmiş… Bundan daha iyi moral mi olur orduya…

Nagehan Alçı’yı NATO savunma bakanları toplantısında düşünün. Bizi acayip temsil eder, bütün kameralar ona döner.

Nagehan’ın İngilizcesi de çok iyi, her konuda konuşabilir, çok bilgili ve genç, Amerikalılarla da arası iyi, önünü açmak lazım.

Para işleri ile ilgili bakan mutlaka Ali Babacan olmalı. Amerikalılar onu iyi tanırlar. Nasıl para isteneceğini iyi bilir.

Babacan’ın bakan yardımcısı ise Yeni Cami önündeki tek gözü görmeyen, diğer gözü ile vicdanınızı titreten dilenci olmalı.

Dışişleri Bakanı tartışmasız Ünal Çeviköz olmalı. Adam yüzde yüz Atlantikçi. Damarını kessen Atlantik kanı akar. Bizi Atlantik yapısına ondan daha sıkı kim bağlar? Adam, daha yeni gerçekleşen bir uluslararası toplantıda Biden’a seslenmiş, ‘’gelin bize demokrasi getirin, en çok buna ihtiyacımız var’’ demiş. Akıllı adam, ihtiyacımızın ne olduğunu nasıl da bilmiş.

Diğer bakanların seçimi hakkında bana yardımcı olun lütfen.

Unutmayalım komut şuydu.

Biden’dan hizaya geeel!

İyi günler.

SON SÖZ:

Biden’ın gözüne girmek için, gecikmeden Ankara’da uygun bir yere onun heykelini dikelim mi? Ne dersiniz?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. İnşallah

  2. Böyle bir geleceği hayal bile etmek istemiyorum.

  3. 21 Kasım 2020, 21:07

    Sağlık Bakanı: Prof. Mehmet Çilingiroğu. ABD’de yaşıyor, tam bir demokrat, çok da medyatik, Trump’çıydı ama hızlı toparladı, yeni yönetime ayak uyduracağını hemen gösterdi!
    Milli Eğitim Bakanı: Aynen devam, zaten ABD’nin hilafına herhangi bir sözü ya da eylemi yok. Türk eğitim müfredatına dair görüş bildiren ecnebi dernekleri de alıştı kendisine!
    Enerji Bakanı: Turgay Ciner. Ülkemizin enerji alanının duayenidir, Kanalı heybır-törk ABD yönetiminin her türlüsünün yanındadır. Cumhuriyetçiymiş, demokratmış, köylüymüş, kentliymiş farketmez!

  4. Ondan iyi “baş” olur ama cumhurun değil!

  5. 21 Kasım 2020, 14:32

    Harika ,kara mizah yazısı, ağlanacak halimize biraz gülelim de umudum son gülenin
    Türkiye olması ,saygılar sayın Eslen.

  6. komutanım, benim önerdiğim diğer bakanlar, dışişleri bakanlığına, Fettoşçu Emrullah uslu gelsin, Biden’ı havalara uçururuz vallah. kültür bakanlığına, yine Fettoşçu Mehmet Altan gelsin Biden büsbütün çıldırır. eğitim bakanlığına da, Menzil tarikatı şeyhi getirilirse çocuklarımız, dinimizi tam eksiksiz öğrenirler bu işten tabii ki, Biden’in yanı sıra İngilizler de pek memnun olur. o da bakan olunca bu iş tamamdır.

  7. Esas soru su olmali bence..TC devleti ve milleti ile her turlu yaptirima hazir mi? Gercek olan ise su: TC hangi tavizi ne kadar verirse versin ayni yaptirimlara her halukarda maruz kalacaktir…Er yada gec…! O zaman yapilmasi gereken de su: TC her ne pahasina olursa olsun, bir adim dahi geri adim atmamali, zerre kadar bile olsa kimseye taviz vermemelidir…Sonuc: Turk milleti batidan gelecek yaptirimlara her zaman hazir olmali, yaptirimlari gorunce kici ayri basi ayri oynayanlarin sozlerine feryatlarina aglamalarina kulak asmamalidir..Dogru bildigi yolda kosarak ilerlemeye devam etmelidir..NOKTA

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!