Hüseyin Vodinalı yazdı…
Ağzını açanın tutuklandığı, seçimlerdeki kayıpların savcılarca giderildiği Türkiye’yi bir yana bırakın, bir zamanların demokrasi havarisi AB bile Hitler’e rahmet okutan işlere imza atıyor.
Rusya’yı iptal eden yasalar mı istersiniz, Siyonizmi korumak için twit atanları bile tutuklamak mı!
Son olarak Romanya’da seçimi kazanan Calin Georgescu’yu tutukladılar. Zaten daha önce de kazandığı seçimi iptal etmişlerdi. Georgescu sadece milliyetçi ve NATO karşıtı olduğu için tutuklandı. Avrupa Ukrayna savaşındaki en önemli sıçrama tahtasının elden çıkmasını istemiyor. Georgescu’nun bir özelliği de küresel elitlere savaş açan bir isim olması. BM’de uzun yıllar uzman olarak çalışan Romen siyasetçi, çocuk ticareti yapan küreselci elit pedofili ağından söz etmişti.
AB’nin başında NATO leşkeri Ursula Von Der Leyen denen bir Nazi artığı var bugün. Dışişleri komiseri de yine başka bir Nazi artığı Kaja Kallas.
Sadece Avrupa değil, Amerika da giderek faşizme kayıyor.
İster küreselci Biden olsun, ister milliyetçi Trump olsun emperyalizm faşizm moduna geçti çoktan.
İsrail denen soykırımcı haydut devlete devasa bombalar gönderiliyor.
Trump, 150 bin kişinin katledildiği Gazze’yi Miami sahili gibi gösteren yapay zeka videoları yayınlıyor.
Netanyahu ise ateşkes ile kazandığı zamanı İran’a saldırmak için planlar yaparak geçiriyor.
Washington Post gazetesi, 12 Şubat’taki haberinde, “çok sayıda istihbarat raporuna dayanarak, ABD istihbaratının İsrail’in yıl ortasına doğru (mayıs-haziran) İran’ın nükleer programına karşı önleyici bir saldırı başlatmasının muhtemel olduğu uyarısında bulunduğunu” yazdı.
Rusya ve İran’ın Suriye’deki büyük satışı sonrası emperyalizm ve uşaklarının Şam’da iktidara getirdiği El Kaideci Culani, ülkenin güneyini komple Bibi’ye servis etti zaten.
Şimdi İsrail Suriye hava sahasını doğrudan geçip İran’a hava saldırısı için büyük bir avantaj elde etti.
İran’daki rejim ise her geçen gün geriye çekilmeye devam ediyor.
Tatbikat videoları yayınlayarak güçlüyüz, özel silahlarımız var mesajı veriyorlar.
Ancak Rusya’nın sahneden çekilmesiyle yalnız kaldılar.
ABD ise sadece YPG ve IŞİD ile değil, cephe gerisinden de çalışıyor.
Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’ı İran’a saldırıda kullanmayı istiyor.
Türkiye’de NATO ve Chatham House beslemesi odaklar son dönemde İran düşmanlığına oynuyor. Suriye’de Alevi düşmanlığı, İran ve Irak’ta Şii düşmanlığı onların şaşmaz pusulasıdır.
Şimdi TRT’ye Yavuz Selim dizisi çekildiği haber veriliyor. İran ve Alevilere düşmanlık içermeden böyle bir dizinin çekilmesi mümkün olabilir mi, sanmam.
Bunun için Ermenistan’a da üs kuruyor. İsrail ile can ciğer kuzu sarması olan Bakü ile Rusya’nın arasını açıyor. Fetöcü yatağı Kazakistan’ı Kıbrıslı Rumlarla bir araya getiriyor.
Sadece o da değil, İngiltere de Özbekistan’a özel bir ilgi gösteriyor.
ABD’nin Orta Asya’ya ilgisi sadece İran için değil tabii, asıl hedef Çin.
Ama önce İran var sırada.
Çin de bunu bildiği için İran’a olası bir ABD-İsrail saldırısını Tayvan’a dalmak için fırsat olarak kullanmaya hazırlanıyor.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un son olarak yaklaşan savaş için orduya hazır olma emri verdi.
Zaten ABD de Çin’e hazırlanıyor. Ukrayna ve İran halledilince sıra oraya gelecek.
Jeopolitiğin Türkiye’deki seçkin ismi Amiral Cem Gürdeniz son twitinde (25 Şubat) buna değindi:
“Tayvan Sahil Güvenlik Gemisinin Çin Ticaret gemisini sualtı kablosunu imha ettiği gerekçesiyle tutuklaması bölgede yeni ve ciddi bir tırmanma habercisidir. Geçen hafta ABD Dışişleri Bakanlığının web sitesinden Tayvan’ın bağımsızlığını tanımama prensibini aniden kaldırmasını bu gelişme ile birlikte okursak Trump, Rubio ve Hegseth’in Çin’e yönelik açıklamalarının nedeni ortaya çıkıyor. Moda söylemle artık Rusya ‘out’, Çin ‘in’. Pasifik bölgesinde işler karışacak gibi görünüyor.”
Bu arada Rusya ABD ile yakınlaşırken, Çin de Avrupa ile yeni bir süreç peşinde.
Ancak 2008 küresel ekonomik krizi sonrası sürekli artan dünya savaşı basıncı yine yükseliyor.
Tıpkı 2. Dünya Savaşı öncesi faşist partilerin iktidara gelmesi gibi bugün de Batı’da ve uydularında böyle bir eğilim giderek güçleniyor.
Tıpkı Hitler’in “Nasyonel Sosyalist” ibaresiyle faşizmi gizlemesi gibi, AB ve ABD de demokrasi ve milliyetçilik adına bu gündemi yürütüyor.
Kapitalizmin klasik döngüsü, büyük güç rekabeti, ekonomik kriz, yükselen faşizm ve savaştır.
Trump’ın gelişiyle Rusya – ABD arasında nükleer bir savaş şimdilik önlenmiş gibi gözükse de dünya yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğinde tehlikeli gidişatına devam ediyor.
sevgili vodinalı,
“İsrail bu ay iran’a saldırabilir” manşetleri yeni değil, 2000’li yıllardan beri modaydı. israil, iran’a neden saldırsın ki. bu soruyu sormadan konunun nükleer ile açıklanması yanlış sonuçlara götürür. iran, islam dünyasının sırtındaki hançerdir. siyonizm bu hançeri çıkartır mı. iran’a bir saldırı beklemiyorum. öte yandan yavuz sultan selim ile aleviliğin bir ilgisi yok. yavuz’un iran seferi şiiliğin en uç noktasının yani batıniliğin anadolu’da yaratacağı tahribatı engellemek içindi. sırf şii diye değildi. lütfen bu ayrımı doğru yazmanızı rica ediyorum. ülkede ayrılık değil birlik olmaktır bize faydalı olan. iran şiiliği ile anadolu aleviliği çok farklıdır bu arada. ayrıca osmanlı’da , sefere çıkmadan önce ziyaret edilen tekkeler, bektaşi tekkeleridir. 3’ler, 7’ler , 40’lar burada dillenir.
iran’ın vurulması için suriye’de esad’ın olmaması gerekmiyordu hiçbir zaman. esad varken de vurulurdu, rusya varken de. esas mesele kimin kim olduğudur ve ne yaptığıdır. tarih bir gelecek bilimidir. esad’ın dedeleri kimdi, ne yaptılar bunlar önemlidir. israil istemeseydi esad orada 1 gün duramazdı zira.
sevgili vodinalı, çin konusunda da yine size katılmıyorum. çin’in tayvan’a girmesi tuzaktır. ingiliz derin devleti buna asla müsaade etmez. amerikan derin aklının kurduğu bu tuzağa düşmez ingiltere. ne de olsa yamyam bunlar, birbirini bilirler. sizinle aynı fikirde olduğum tek konu abd ve rusya yakınlaşmasına dair düşünceniz ki benim yine burada ayrıldığım nokta her zaman birlikte hareket ettiklerini düşünmem. tarihin derinliklerine bakıldığında bunu görmek hiç de zor değil. ukrayna savaşı ile de bir kere daha sağlaması yapılmış oldu bu tezin.
maalesef çin kuşatıldı. tayvan’a girerse intihar olur. konfüçyüs bakışı ile hareket edecekse bu asla tayvan’a girmeyi gerektirmez ki asla ve kata bunu yapmaz çin, yapamaz. tek şansı var o da amerika’nın başka coğrafyalarda , başka krizlerle uğraştırılması. tıpkı aden körfezi’nden terlikli adamların füze fırlatması gibi. amerikan savaş makinesinin meşgul edilmesi yani. eğer sulh olursa buralarda işte o zaman pasifik’de örneğin taç mahal üzerinden bile kopartılacak bir rüzgar ile tüm o coğrafyanın içine alınacağı tayfunu hep beraber görebiliriz.
selamlar.
Disel Fasizme ne diyecegiz ?
Bir yerde Siyonistler diger yerde Siyonist Islamcilar ( Yahudi kökenli Arap islami ! ).
Bunlar fasizim degilmi?!
Fasizim hic gitmedi ki, sadece yer ve yöntem degistirdi….
Amerikan, ingiliz fasizmi, siyonizim, küreselci her türlü yapilanma ayni seyler !!!!!
Nasyonal Sosyalizim ( Milliyetcilik -Milli / Ulusal Toplumculuk : HALKCILIK ! ) hepsi özünde dogru seyler.
Uygulamada ipin ucu kacti !!!!
YANLIS: Siyonizmi korumak için twit atanları bile tutuklamak mı!
Dogru : Siyonizmi korumamak için twit atanları bile tutuklamak mı!
(Gizli ) Fasizmi K-19 da yasamadik mi?
Cok cabuk unutuyoruz.
iktidar ve sari muhalefet anayasayi ayaklar altina almadilar mi.
Özellikle bu durum Avrupa , ABd ingliz sömürgelerinde, israil de planli yapilmadimi?……