Erdem Atay yazdı…
Şimdi size ‘kimler kimlerle beraber’ hikayesi anlatacağım.
Kahramanlarımızdan biri KKTC Dinişleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay.
Mersin Erdemlili.
Konya Selçuk Üniversitesinde okuyor, yüksek lisans ve doktorasını da bu üniversitede tamamlıyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesinde de öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
2010 yılında da aynı zamanda KKTC vatandaşı olduğundan Dinişleri Başkanlığına getiriliyor.
Yani 9 yıldır bu görevde.
2015’e kadar sorunsuz bu görevini yapıyor.
2015 yılının 7 Mayıs’ında Türkiye Cumhuriyeti, o dönemler Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından KKTC’deki TC Büyükelçiliğine bir yazı gönderiyor:
Yazının konusu: KKTC Dinişleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ın görevinin sonlandırılması.
8 Yorum
- Yorumların Sıralanışı
- Yeniden Eskiye
- Eskiden Yeniye
Yine harkulade bir yazi yazmisiniz, bizi aydinlatiniz!
Saygilarimla
Erbakan’in vebali var butun bu islerde. Hayatta iken ifsa etmedi bunlari. Tamam ilk basta arkalari saglam geldiler, dese siyaset yuzunden diyor falan denirdi, ama olmeden once bir aciklama yapabilirdi, bir kitap birsey birakabilirdi. Yapmadi. Dudukanit pasanin yapmadigi gibi. Baykal’in da yapmayacagi gibi.
cumlenin sonu heryerde degil efendilerinin dizinin dibinde olabilirdi
Mustafa Demirkan Rte’nin köylüsüymüş, eski bir rum köyü olduğu söyleniliyor
Atatürk’e hakaretin en büyüğü Türk tarih tezi ve Güneş dil kuramı yok ve alay konusu edilerek bizzat Atatürkçü geçinen Batı’nın usaklari tarafından yapıldı ve hala hunharca yapılmakta. Bu yobaz mertçe yapıyor yapacağını. Atatürk kurduğu parti tarafından katliamcı ilan ediliyor yerine şeyh Sait Seyit Rıza ikame ediliyor sesiniz çıkmıyor doğru dürüst. CHP hdpkk olmuş Atatürkçü geçinen kitleler hdpkk dhkpc vs terör örgütü sever emperyalizm uşağı olmuş bu gerici yobazla uğraşıyorsunuz. Ulan birgun de nedir bu Türk tarih tezi Güneş dil kuramı diye sorun be. Ucuz muhalifcilik yapmayı bırakın artık. Kimdir bu Atatürk deyin. Atatürk’ü istismar eden tiplere bakan tarih bilgisi olmayan sıradan insan Atatürk düşmanı olmayıp ne yapacak. Atatürk’e sevenide sevmeyenide düşman bunu anlayalım önce.
Türkiye’de şaşırmamayı öğrenmek zorundayız.
Ya Kahhar Ya Kahhar Ya Kahhar bu vatan hainlerinin toprak başına kendi cehenneminizde yanasınız inşallah saygılar
Hacı hacıyı Mekke’de bulur, Türk/Atatürk düşmanı Açılımcılar ve Kürtçüler ise birbirini heryerde bulur..